BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNegatif faiz Avrupa ekonomisi için risk mi?----

Negatif faiz Avrupa ekonomisi için risk mi?

Negatif faiz Avrupa ekonomisi için risk mi?
18 Aralık 2019 - 09:02 www.finansgundem.com

JP Morgan: ECB'nin negatif faiz oranları hala çalışıyor ancak mucize yaratamaz

JPMorgan Chase & Co'ya göre Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) negatif faiz oranları euro bölgesinde hala ekonomiyi destekliyor, ancak mucize yaratamazlar ve zararlı yan etkileri konusunda artan eleştiriler şimdilik yanlış. JP Morgan'ın Londra ofisinden ekonomist Greg Fuzesi'ye göre, ne insanların nakit paraya geçtikleri ne de tasarruf oranlarının önemli ölçüde arttığına dair herhangi bir gösterge yok. Bu durum politikanın geri tepmeye başladığına işaret ediyor. Düşük banka kârlılığı veya "zombi firmaları" aynı zamanda sıfırın altındaki faiz oranlardan kolayca sorumlu tutulamaz.

Fuzesi yaptığı açıklamada, "Bazı etkiler sorunlu görünmeye başlasa bile, en iyi yanıtın ne olduğunu sormak yine de önemli olacaktır. Faiz oranlarını yükseltmek için Avrupa Merkez Bankası'na baskı yapmak kesinlikle finansal koşulların daralmasına neden olacak ve ekonomi için çok gevşek para politikasının desteğini azaltacaktır."

Endişe verici olan şeyin, yatırımcıların daha yüksek getiri elde etmek için daha riskli, daha az likit varlıklara itilmeleri nedeniyle finansal istikrar üzerindeki etkisi olduğu düşünülüyor.
Fuzesi, "emekli aylığı fonları, bankalar ve tasarruf sahipleri için düşük Faiz oranları sorununun izlenmesinin gerektiği" fikrini kabul ediyor. Ancak, emlak balonunu körükleyebileceklerine dair endişelere rağmen, konut piyasasının genelinde 2008 yılı fnansal krizinden önceki döneme kıyasla sıkıntı görünmüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)