BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNe olacak bu altının hali----

Ne olacak bu altının hali

Ne olacak bu altının hali
07 Temmuz 2013 - 12:16 www.finansgundem.com

Bir zamanların güvenli limanı altın yatırımcısını üzmeye devam ediyor. Altının eski parlak günlerine tekrar ne zaman döneceği merak konusu

Bir zamanların güvenli limanı altın bir türlü kendine gelemiyor. 12 yıl boyunca aralıksız yükselişini sürdüren ve yatırımcısının yüzünü güldüren altın, Nisan ayında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin yaşadığı kriz sonucu altın satabileceğini açıklamasıyla tarihi düşüş yaşamıştı. Ons fiyatı 1500 dolar seviyesinden 1200 dolar civarına kadar gerileyen altın, toparlanma içerisindeyken 20 Haziran'daki ABD merkez bankası FED'in önümüzdeki yıl tahvil alımlarını sonlandırabileceğini açıklaması üzerine tekrar 1100 dolar seviyelerine düştü.
FED AÇIKLAMASI ALTINI NASIL VURDU?
FED Başkanı Ben Bernanke'nin ABD ekonomisindeki büyümenin, bankanın tahvil alımlarının hızını bu yıl düşürülebilmesine izin verecek kadar güçlü olduğunu söylemesi artık piyasaya dolar sürmeyip parasal genişleme politikalarını sonlandırabileceği tahminlerine neden oldu. Bu açıklamalarla dolar, Türk lirası karşısında hızla değer kazandı. Bu durum da yatırımcıların sert satışlar yapması nedeniyle, dolar üzerinden alınıp satılan altının hızla değer kaybetmesine yol açtı.
ALTIN NE ZAMAN DÜZELİR?
Son 10 gündür toparlanmaya çalışan altın, geçtiğimiz haftanın son günü ABD isthidam ve işsizlik verilerinin beklenenden iyi gelmesiyle 1.217 dolara kadar geriledi. Altının düşüşünün yeni haftada da devam edeceği bekleniyor. Analistler ABD'den gelen olumlu verilerin altın fiyatlarını aşşağı çekmeye devam edeceğini, altın fiyatlarının henüz dibi görmediğini belirtiyor. Altın fiyatlarının 1000 dolara kadar inebileceğini belirten analistler, yakın zamanda düzelme beklemiyor.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)