Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2008 yılında etkisini derinden hissettiren küresel ekonomik krizden Türkiye ekonomisinin hasarsız çıkmasına katkı sağlayan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren akademisyenliğe geri dönüyor.
Ağustos 2007 ile Mayıs 2009 dönemleri arasında ekonominin patronluğu görevini yerine getiren Ekren, yeni rotasını üniversite olarak belirledi. 12 Haziran'da yapılan seçimlerde milletvekili adayı olmayan Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin rektörü olmaya hazırlanıyor.
Edinilen bilgilere göre İstanbul Ticaret Üniversitesi mütevelli heyeti ile el sıkışan Ekren için YÖK'ten onayın gelmesi bekleniyor. Eğer herhangi bir sorun çıkmaz ise Ekren'in önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren üniversitenin yeni rektörü olarak koltuğa oturacağı ifade ediliyor. 5 binin üzerinde öğrencisi bulunan üniversite, Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından yönetiliyor.
AK Parti'de uzun yıllar ekonomik işlerden sorumlu genel başkan yardımlığı görevinde bulunan Ekren, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da 'malî kurmayları' arasında yer alıyordu. 1956'da İstanbul'da doğan Ekren, 1979'da Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktorasını bitirdi.
Marmara Üniversitesi'nde iktisat teorisi çalışmasıyla doçent olan Ekren, Manchester Business School'da da 'Gelişen Ülke Bankalarının Uluslararası Faaliyetleri' projesinde yönetici olarak bulundu. Ekren, Marmara Üniversitesi'nde uygulamalı iktisat alanında profesör doktor oldu.
Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevinin ardından yeminli mali müşavir olarak da çalışan Ekren, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü görevinin ardından, uygulamalı iktisat ve bankacılık konularında eğitim ve yönetim danışmanı olarak da çalıştı. Bankacılık konusunda çok sayıda eseri bulunuyor.
Üniversite 10 yıl önce kuruldu
İstanbul Ticaret Üniversitesi; "İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı" tarafından kurulan, bir vakıf üniversitesi. En üst karar organı mütevelli heyeti. Heyet, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından atanıyor.
İstanbul Ticaret Üniversitesi kurma düşüncesi üniversitenin ilk mütevelli heyet üyelerinden, İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Özarslan tarafından ortaya atıldı. Üniversite, ek kontenjan aldığı 73 öğrencisi ile eğitim ve öğretim hayatına 2001-2002 döneminde başladı. Beş fakülte, İngilizce hazırlık bölümü ve meslek yüksekokulu ile 3 enstitü ve 3 merkezden oluşuyor.
Ercan Baysal/Zaman
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.