BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNazım Ekren AKP'ye neden küskün? ----

Nazım Ekren AKP'ye neden küskün?

Nazım Ekren AKP'ye neden küskün?
04 Ekim 2009 - 22:06 www.finansgundem.com

Bir zamanlar ekonomiden sorumlu bakanlara abilik yapan Prof. Dr Nazım Ekren, önce kabinideki etkin görevlerinden uzaklaştırıldı ardın da partinin yeni MKYK'nda yer almadı. Ekren hoca neden küstürüldü? Ankara'da bu konuda neler konuşuluyor?

Ak Parti'deki değişim dikkat çekiyor. Partinin önceki MKYK’nda yer alan 17 isim yeni yönetimde yer almadı: Bu isimler Ahmet İnal, Ahmet Yaşar, Akif Gülle, Ali Osman Sali, Egemen Bağış, Hasan Angı, Murat Mercan, Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Ceylan, Mehmet Güner, Nazım Ekren, Nihat Ergün, Sebahattin Cevheri, Semiha Öğüs, Serap Yahşi Yaşar, Fatma Şahin, Güldal Akşit... Bu isimlerin hiçbiri Nazım Ekren kadar konuşulmadı? Çünkü giden isimlerden olan Nazım Ekren daha önce ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı yapmış ardından da ekonomiden sorumlu bakan olmuştu. Ekren’in bu iki görevden alınmasından sonra MKYK’dan da alınması dikkati çekti. Bunun nedenlerine gelmeden önce Nazım Ekren kimdir? Kısaca ona bakalım. Partini kuruluşunda kurucu olarak yer alan ve partinin programını yazan kişi 2002-2007yıllarında partinin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığını yaptı.Döneminde başta Merkez Bankası,Ziraat Bankası HalkBankası,DPT gibi kuruluşlara Nazım Ekren'e yakın bürokratlar yerleştirildi. 2007 de yapılan seçimden sonra ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcılığı ve Devlet Bakanlığına atanan Nazım Ekren,global kriz üzerine Nisan aynında açıklanan tedbir paketlerini hazırlayan kişi olarak biliniyor. Nisan ayındaki kabine değişikliğinden sonra Bakanlıktan alınan Nazım Ekren'in MKYK ya da alınmaması artık partiden kopuşu olarak yorumlanabilir.Kabine değişikliğinde bakanlık görevinden alınan kişilere teşkilatta yeniden göreveler evrilirken Nazım Ekren'in teşkilattan dışlanmasına en çok kendi atadığı ve yakınlıkları ile bilinen BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın durumlarını kritik duruma getirdi. Ankara koridorlarında konuşulan bir dedikodu'nun da Nazım Ekren'in kendisine bağlı SPK nın Doğan Grubunun üzerine gidilmesine engel olduğu ve Çalık Grubuna yine Vakıflar Bankası ve Halk Bank tarafından Sabah/ATV için kullandırılan 750 milyon dolar krediye karşı çıkması nedeniyle partiden dışlandığı iddia ediliyor. Finans Gündem'e gelen ankara kulisleri bu yönde.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)