<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO’nun siber güvenlik tehditleri açıklandı----

NATO’nun siber güvenlik tehditleri açıklandı

NATO’nun siber güvenlik tehditleri açıklandı
22 Kasım 2021 - 17:26 www.finansingundemi.com

Milli Siber Güvenlik Zirvesi’nde bir sunum gerçekleştiren NATO Muhabere ve Bilgi Ajansı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Göksel Sevindik, ittifakın güncel siber tehditlerinin hangi motivasyonla gerçekleştirildiğini sıraladı.

2019’un Mart ayından beri NATO Muhabere ve Bilgi Sistemleri Ajansı’nın Kurmay Başkanlığı’nı yürüten Tuğgeneral Göksel Sevindik, ajansında amacının “NATO’nun teknoloji ve siber güvenlik uzmanlığını sağlamak” olduğunu ifade etti. Sevindik, “En büyük görevimiz NATO’nun muharebe ve bilgi sistemlerini tedarik etmek, bunları konumlandırmak ve de savunmak. Siber savunma da bizim ajansında görevlerin arasında. NATO tamamen savunma amaçlı bir siber güvenlik politikası güdüyor” diye de ekledi.

Sputnik News'ten Turan Salcı'nın haberine göre, Ajans bünyesinde 800’ü asker olmak üzere 3.200 aşkın kişinin görev aldığı belirten Sevindik, “57 Türk askeri personel ve 141 Türk sivil personel görev yapıyor” bilgisini de paylaştı. Siber tehditleri “harici ve dahili tehditler” olarak tanımladıklarını ifade eden Sevindik, bu konuya dair şunları söyledi:
 
"Harici tehditler kişisel motivasyondan (Bağımsız Saldırganlar), ideolojik motivasyondan (Hacktivizm), ekonomik motivasyondan (Siber Dolandırıcılık) veya politik bir motivasyondan (Devlet Destekli Saldırılar) kaynaklanabiliyor. Ayrıca dahili tehditler de var. Bilerek ya da bilmeyerek özellikle internet üzerinden gizli ya da çok gizli belgelerin paylaşılması da bazı personel hatalarından dolayı karşılaştığımız olaylar.
 
Sunumunda Google hesabından gönderilen ve NATO’nun Siber Güvenlik Merkezi tarafından ele geçirilen bir belgeyi de paylaşan Sevindik, “Bazıları bilerek ya da bilmeyerek eğitim eksiliği de diyebiliriz bu tip belgeleri paylaşabiliyor” dedi.
 
Sevindik, NATO’nun bu konudaki güncel araştırma, geliştirme ve yatırım alanlarını da “5G, Bulut Bilişim, Yapay Zeka, Yeni Petrol: Veri, Veri Güvenlik Merkezi, İnovasyon (DIANA), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Siber Elektromanyetik Aktiviteler (CEMA)” olarak sıraladı.

Antonov: Rusya ve ABD siber güvenlik için ilk adımları attı

 

Siber güvenlik firmaları şifreleri yok etmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)