BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiNASA'nın gözü bozuldu----

NASA'nın gözü bozuldu

NASA'nın gözü bozuldu
16 Mayıs 2013 - 17:42 www.finansgundem.com

NASA Dünya benzeri bir yaşamın olduğu gezegenleri bulmak ümidiyle uzaya gönderdiği Kepler teleskopu arızalandı.

7 Mart  tarihinde Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden gönderilen uzay aracı dünya benzeri karasal gezegenleri bir ışıkölçer yardımı ile araştırma ve algılama amaçlı olarak tasarlanmış bir uzay teleskobudur. 3,5 yıl boyunca 100.000'in üzerindeki yıldızın parlaklıklarını gözlemlemek ve olası gezegen geçiş hareketlerini saptaması için gönderilen uzay aracının ismi Alman gökbilimci Johannes Kepler  anısına adanmıştır.  Astronotlar geçen ay yaptıkları açıklamada, Kepler'in, şimdiye kadar bulunan gezegenler içinde yaşama elverişli olma ihtimali en yüksek olarak kabul edilen 2 Dünya benzeri gezegeni keşfettiğini duyurmuşlardı. Dünya benzeri gezegenleri bulmak için kullanılan Dünya'daki teleskoplardan daha gelişmiş bir donanıma sahip Kepler, Uzaya fırlatıldığı 2009'dan beri yaşama el verişli 132 Dünya benzeri gezegenin varlığını teyit eden Kepler teleskobu, ayrıca yaşama el verişli olma ihtimali bulunan 2 bin 700'ü aşkın gezegen saptadı.
NASA'dan yapılan açıklamada, Kepler uzay aracının dört dümeninden uzayda yönelimini sağlayan ikincisinde arıza belirlendiği bildirildi. Mühendislerin yaptığı inceleme sonucunda belirlenen arızanın giderilemeyeceği tespit edilmiştir. Kepler'in Güneş Sistemi dışındaki yaşama el verişli, dünya benzeri gezegenleri bulma görevini artık yerine getiremeyeceği anlamına geliyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)