BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNagel: ECB'nin yeni bir faiz indirimi yapmasını değerlendirmeye açığım----

Nagel: ECB'nin yeni bir faiz indirimi yapmasını değerlendirmeye açığım

Nagel: ECB'nin yeni bir faiz indirimi yapmasını değerlendirmeye açığım
08 Ekim 2024 - 08:07 www.finansgundem.com

Nagel, Almanya'nın ekonomik büyümesinin yılın ikinci yarısında beklenenden daha zayıf olacağını da ifade etti.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapacağı toplantıda yeni bir faiz indirimini değerlendirmeye açık olduğunu söyledi.

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Almanya'nın ekonomik büyümesinin yılın ikinci yarısında beklenenden daha zayıf olacağını da ifade etti.

Nagel, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz politikasının bugüne kadar istenen fiyat düşürücü etkiyi yarattığını belirterek, “Bir Faiz indirimi daha yapıp yapamayacağımızı değerlendirmeye kesinlikle açığım. Enflasyon trendi iyi haberlerden biri. Hedefimiz olan %2'ye açıkça yaklaşıyoruz” dedi.

Bundesbank Başkanı Nagel ayrıca, Alman hükümetinin Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yılki üretim tahminini bir önceki %0,3'lük büyüme öngörüsünden %0,2'lik bir daralmaya revize etmesine katıldığını söyledi.

AB'nin Çin'den otomobil ithalatına karşı uyguladığı gümrük tarifelerine yönelik kuşkusunu da yineleyen Nagel, “Tarifeler ve karşılıklı korumacılık - bu Avrupa'nın çıkarına olamaz. Ben açıkça Çin ile görüşmelerden ve müzakerelerden yanayım” dedi.

ECB üyesi Kazaks: ECB faiz adımları atmaya devam etmeliECB üyesi Kazaks: ECB faiz adımları atmaya devam etmeli

 

ECB yetkisilisi Schnabel: Yüzde 2 hedefine ulaşma olasılığı artıyorECB yetkisilisi Schnabel: Yüzde 2 hedefine ulaşma olasılığı artıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)