BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNagel: ECB ciddi faiz artırımları yapabilir----

Nagel: ECB ciddi faiz artırımları yapabilir

Nagel: ECB ciddi faiz artırımları yapabilir
01 Mart 2023 - 14:37 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel, ECB'nin mart ayından sonra da ciddi faiz artırımları yapması gerekebileceğini açıkladı.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankası (ECB)'nın enflasyon ile mücadele için mart ayından sonra da ciddi faiz artırımları yapması gerebileceği söyledi. Nagel, temmuz ayından itibaren de ECB'nin aşırı büyük tahvil portföyünü küçültme çabalarının hızlandırması gerektiğini de vurguladı.

ECB'nin temmuz 2022'den bu yana faizi 300 baz puan artırdığına işaret eden ve marttan sonra ECB'nin daha ölçülü hareket etmesi gerektiğini savunanlara yanıt veren Nagel, "Son dönemde enerji fiyatlarında görülen düşüş kısa vadede enflasyonun aşağı gelmesine yardım edebilir, ancak enerji fiyatlarının orta vadede etkisi olmayacak ve fiyat büyümesinin ECB'nin yüzde 2 hedefinin üzerinde kalkması riski var" dedi.

"Mart ayında yapılacak faiz artırımı son olmayacak" diye konuşan Nagel, "Daha sonra da ciddi Faiz adımları gerekli olabilir" ifadelerini kullandı.

Nagel, faiz oranının ne zaman tepe yapacağı konusunda spekülasyonda bulunmayacağını belirtirken, "Faizler bir kere tepe yaptıktan sonra ECB enflasyonun yüzde 2'ye dönmekte olduğundan emin olana kadar faiz yüksek tutulmalı " diye konuştu.

Goldman Sachs, ECB faiz beklentisini yükseltti

 

ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon açıklaması

 

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı

 

ECB, 2022'de zarar etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)