Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, gelecek yılın bütçe gelirlerinin 2016 yıl sonu tahminine göre yüzde 9,5 oranında artarak, 598,3 milyar liraya ulaşacağını belirterek, "Bütçe gelirlerinin temeli olan vergi gelirlerinin ise yüzde 13,6 oranında artarak, 511,1 milyar liraya ulaşmasını öngörüyoruz." dedi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ağbal, 2017 yılında bütçe gelirlerindeki artış olacağını belirterek, "2017 yılında bütçe gelirlerinin 2016 yıl sonu tahminine göre, yüzde 9,5 oranında artarak, 598,3 milyar liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bütçe gelirlerinin temeli olan vergi gelirlerinin ise yüzde 13,6 oranında artarak 511,1 milyar liraya ulaşmasını öngörüyoruz." diye konuştu.
Gelecek yıla ilişkin vergi gelirlerinin alt kalemleri hakkında da bilgi veren Ağbal, "Gelir vergisinin 108,9 milyar lira, kurumlar vergisinin 46,2 milyar lira, dahilde alınan KDV'nin 57,1 milyar lira, özel tüketim vergisinin 136,4 milyar lira, ithalde alınan KDV'nin 83,7 milyar lira, motorlu taşıtlar vergisinin 11,3 milyar lira, damga vergisinin 15,2 milyar lira, harçların 19,8 milyar lira, diğer vergilerin ise 32,6 milyar lira olmasını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
Bakan Ağbal, 2017 yılı vergi gelir hedeflerinin 2017-19 Orta Vadeli Program varsayımlarına, sektörel gelişmeler hakkında uzman görüşlerine ve 2016 yılında yapılan düzenlemeler ve gelişmelerin yansımalarına dayandığını kaydetti.
İşte 2017 bütçe tasarısının detayları
"Yapılandırma vergi gelirlerini artıracak"
Bakan Ağbal, 2017'de ekonomik aktivitede gerçekleşecek artış, dış ticaretteki normalleşme, yatırımlar ve istihdamdaki artış, fiyat, ücret ve kur gelişmeleri ile sektörel satış ve tüketim beklentilerinin gelecek yılın vergi gelir tahminlerinde önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.
Ağbal ayrıca, "Vergi borçlarının yapılandırılması, eylül ayında yapılan akaryakıt ÖTV gibi düzenlemeler ile 2016 yılında tütün üreticilerinin yaptığı fiyat artışları da 2017 yılı vergi gelirlerine olumlu katkı yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.