Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bölgesel taşımacılığı geliştirmek amacıyla geçen yıl mayıs ayında seferlerine başlayan Bora Jet’in 17 Haziran’da başlattığı Mykonos seferleri yok satıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde dünyanın en sakin adası ‘yavaş şehir’ ünvanını alarak Financial Times (FT) gazetesine konuk olan Gökçeada’ya da sefer başlattı. FT’nin “şimdilik iddiasız, değişmemiş ve çok da gelişmemiş, mutlu bir kaçış” diye söz ettiği kekik kokulu Gökçeada’yı, geçen yıl 1 Haziran - 1 Eylül tarihleri arasında 210 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl aynı dönemde rakamın 300 bini bulacağı tahmin ediliyor.
Bora Jet Genel Müdürü Kadir Peker, İstanbul Sabiha Gökçen çıkışlı Mykonos seferlerinin yüzde 99 dolulukla devam ettiğini dile getirdi. Peker, 132 - 157 euro bilet fiyatına sahip uçuşlara kış sezonunda ara verileceğini ancak gelecek yıl da devam edileceğini anlattı.
Gökçeada’ya da sefer koyduklarını ifade eden Peker, “Gökçeada’ya uçuşlar yeni başlamasına rağmen beklediğimiz ilgiyi gördü. Adaya 15 gündür uçuyoruz. Yüzde 50 doluluk oranına ulaştık” dedi.
Bölgesel hava taşımacılığı yapmak üzere kurulan şirketin aynı amaçla uçuş noktalarını büyüteceğini anlatan Peker, “Şu anda İstanbul ve Ankara çıkışlı 18 noktaya ulaşıyoruz. Siirt, Sivas, Hopa, Gazipaşa gibi noktalara seferlerimiz var. Gelecek yıl Denizli, Bursa ve Kastamonu’yu da ekleyeceğiz. 4 uçaktan oluşan filomuza aralık ayında bir tane daha ekleyeceğiz” dedi.
‘Ucuz pist işin önünü açar’
Bölgesel taşımacılığa uygun olarak kullanılan 66 kişilik ATR72 tipi pervaneli uçakların Almanya - İtalya ortak üretimi olduğunu anlatan Peker şöyle konuştu:
“Şu an filomuzda kısa pistlere, toprak zemine inme kabiliyetine sahip 4 uçak var. Aralık ayında bir yeni uçak filomuza katılacak. Büyük bir piste 300 milyon dolar yatırım gerekiyor. Bizim uçaklarımızın inebileceği pistler için 4 - 5 milyon dolar yeterli. İllere bu tip pistler yapıldıkça bizim de yeni seferlerimiz artacak.”
‘Hava taşımacılığı arz ile büyür’
Geçen yılın temmuz ayına göre kıyaslandığında yolcu sayısında yüzde 4.6’lık bir artış yaşandığını anlatan Peker, “10 yıl öncesine kadar 8 milyon kişi uçarken şimdi bu rakam 40 milyonlara ulaştı. Talep var ama Türkiye’de havacılığı arz büyütecek” dedi.
240 milyon nüfuslu ABD’de 4 bin uçak bulunduğunu anlatan Peker, “Türkiye’de bu rakam 500’lerde. Daha çok kişiye ulaşmak uçak sayısını artırmakla mümkün olacak” diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.