Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cunta sözcüsü Zaw Min Tun, "Ceza yasalarına göre o, hapishanede hücre hapsinde tutuluyor" açıklamasını yaptı.
Birkaç ev çalışanı ve köpeğiyle birlikte yeri açıklanmayan bir evde tutulan Suu Çii'nin devam eden davalarının, cezaevi yerleşkesinde inşa edilen yeni bir tesiste yapılacağı bildirildi. AFP'ye konuşan bir kaynak, personelinin ve köpeğinin kendisine eşlik etmediğini ifade ederek, cezaevi yerleşkesinin etrafındaki güvenliğin "eskisinden daha sıkı" olduğunu aktardı.
'Onu ve destekçilerini yıldırmaya çalışıyorlar'
İnsan Hakları İzleme Örgütü Asya Direktör Yardımcısı Phil Robertson, "Myanmar cuntası Aung San Suu Çii'yi çok daha cezalandırıcı bir aşamaya doğru ilerledi. Açıkçası onu ve destekçilerini yıldırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Avukatlarının basınla konuşması yasaklanmıştı
Suu Çii, Myanmar'ın en büyük şehri Yangon'daki aile malikanesinde uzun süre ev hapsinde tutuldu. Avukatlarının basınla konuşması ve gazetecilerin duruşmalara katılması yasaklandı.
Çii, Pazar günü 77 yaşına bastı ve Pazartesi günkü duruşmadan önce avukatlarıyla yemek için mahkemeye bir doğum günü pastası getirdi.
11 yolsuzluk soruşturması
Devrik lider, hakkında her biri için 15 yıla kadar hapis cezası istenen 11 yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya. Devlet sırlarını ihlal etmekle suçlanan Suu Çii, şimdiye kadar yasa dışı telsiz ithal etmek ve bulundurmak, halkı isyana teşvik etmek ve korona kısıtlamalarını ihlalden 6 yıl hapis cezası aldı.
Suu Çii'nin, darbeyle başa geçen askeri yönetimin kendisine yönelttiği suçlamaların tümünden mahkum edilmesi durumunda 175 yıla kadar hapis cezası alabileceği söyleniyor.
Myanmar'da ne olmuştu?
Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir seneliğine olağanüstü hal ilan etmişti.
Myanmar ordusunun, darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar yüzlerce kişi öldü, binlerce kişi gözaltına alındı. Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, üst düzey hükümet yetkililerinin, askeri mahkemede yargılanmaları sürüyor.
Myanmar'daki idam cezaları insanlığa karşı suç oluşturabilir
Myanmar'da 142 çocuk öldü, 250 bini yerinden edildi
BM: Myanmar, darbe yüzünden fakirlik kıskacında
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.