Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Myanmar'da yeşim taşı çıkarılan bir madende heyelan sonucu en az 160 kişi hayatını kaybetti.
Kaçin eyaletine bağlı Hpakant bölgesindeki madende toprak ve çamur yığını altında kalan diğer kişilerin kurtarılması için yardım ekiplerinin seferber olduğu belirtiliyor.
İtfaiye yetkilileri, facianın bölgedeki şiddetli yağışlar sonucu yaşandığını duyurdu.
Olay anına ilişkin bir videoda kayan toprağın suyla dolu dev bir çukura dolduğu görülüyor. Sonrasında kraterdeki sular çamura karışarak vadiye doluyor.
Kaçin eyalet bakanlarından Dashi La Seng, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Çamur ve yağmur suları tsunami dalgası gibi çukura doldu" dedi.
Cesetlere ulaşılan kişilerin madenci mi yoksa maden bölgesinde taş arayan kişiler mi olduğu henüz bilinmiyor.
Çarşamba günü, şiddetli yağışa karşı polisin maden sahasına inilmemesi uyarısı yaptığı, bunun çok kişinin hayatını kurtarmış olabileceği ifade ediliyor.
Olay anına şahit olan 38 yaşındaki madenci Maung Khaing, "Bir dakika içinde, aşağıda bulunan herkes yok oldu. Kalbim bomboş... Çamurda yardım isteyen insanlar vardı ama kimse onlara ulaşamadı" dedi.
Myanmar dünyanın en büyük yeşim ihracatçısı
Myanmar dünyanın en büyük yeşim taşı ihracatçısı. Ülkenin geçen yıl 30 milyar dolarlık yeşim ihraç ettiği, dünyanın en büyük yeşim madeninin Hpakant'ta bulunduğu belirtiliyor.
Ülkede geçen yıl yeşim madenlerinde meydana gelen kazalarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.
Geçen yıl madenlerle ilgili yeni bir yasa çıkarılmıştı. Fakat bölgedeki BBC muhabiri, bu madenlerde yeterli denetim olmadığını söylüyor.
Fransız haber ajansı AFP, komşu ülke Çin'de büyük rağbet gören yeşim taşlarının yeterince denetlenmeden yapıldığını ve her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini aktarıyor.
Ülkenin kuzeyindeki Kaçin bölgesi doğal kaynaklar açısından zengin bir bölge. Fakat bölgede ayrılık yanlısı etnik Kaçinler ile Myanmar ordusu arasında on yıllardır süren çatışmalar yaşanıyor. (BBC Türkçe)
Myanmar'da madende kaza, çok sayıda ölü var
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.