Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
The Associated Press'te yer alan bir haberde, 1 Şubat darbesinden bu yana Myanmar ordusunun darbe karşıtlarını yıldırmak için sağlık çalışanlarına sistematik şekilde yaptığı saldırılar konu edildi.
Habere göre, darbenin ardından Yangon'daki bir manastırda Myanmar ordusunun yaraladığı protestocuları gizlice tedavi etmek için kurulan bir klinik, güvenlik güçleri tarafından yerinin tespit edilmesi üzerine ateşe verildi.
İçeride sağlık çalışanları ve hastalar vardı
Gizli klinikte görev yapan firari bir doktor, "Askeri yönetim sağlık sistemini ve doktorları bilerek hedef alıyor. Biz hastaları tedavi etmeyi ahlaki bir görev olarak görüyoruz. Bunun bir suç olduğunu düşünmüyorum." dedi.
Kliniğin içeride sağlık çalışanları ve hastalar varken ateşe verildiğini ifade eden doktor, sağlık çalışanlarının dışarı çıkabilmesi için protestocuların camları kırdığının altını çizdi.
Tecrübelerini paylaşan bir diğer firari doktor Nay Lin Tun ise "Diğer ülkelerdeki protestolarda bütün sağlık çalışanları güvendedir ve çatışmalardan hariç tutulur. Burada ise hiçbir ayrım yok." diye konuştu.
"Myanmar, sağlık çalışanları için en tehlikeli ülke"
Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre Myanmar, sağlık çalışanları için en tehlikeli ülke olarak tanımlanırken bu yıl içinde ülkede sağlık çalışanlarına 240 saldırı yapıldı.
Dünya genelinde sağlık çalışanlarına toplam 508 saldırı yapıldı. Tek başına Myanmar'daki rakam, bugüne dek bir ülkede sağlık çalışanlarına yapılan en yüksek saldırı sayısını gösteriyor.
Sivil toplum kuruluşu Insecurity Insight'ın hazırladığı rapora göre, Myanmar'da darbeden bu yana 400 doktor ve 180 hemşire hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 157 sağlık çalışanı gözaltına alındı, 32'si Myanmar ordusu tarafından yaralandı ve 12 sağlık çalışanı öldürüldü.
Sağlık çalışanlarına saldırılar Kovid-19 ile mücadeleyi engelliyor
Myanmar ordusunun sağlık çalışanlarını hedef almasının, ülkede Kovid-19 ile mücadeleye de zarar verdiği belirtildi.
Kovid-19 Aşılaması Programının Koordinatörü Dr. Htar Htar Lin'in, darbe karşıtı açıklamalarından ötürü geçen ay gözaltına alınması ve ihanetle suçlanmasının ardından Myanmar'da Kovid-19 aşılamalarının sekteye uğradığı açıklandı.
Araştırmalara göre sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğunun sivil itaatsizlik eylemine katılması nedeniyle ülkede Kovid-19 testleri yeterli oranda yapılamıyor.
Myanmar'daki askeri darbe
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ile iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.
İsrail'de aşıların etkinliği azalıyor
Mısır, 1 milyon doz Coronavac aşısı üretti
Bakan Koca açıkladı: Delta Plus varyantı Türkiye'de...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.