BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMustafa V.Koç Liderlik ödülü sahibini buldu----

Mustafa V.Koç Liderlik ödülü sahibini buldu

Mustafa V.Koç Liderlik ödülü sahibini buldu
03 Kasım 2016 - 11:46 www.finansgundem.com

Mustafa V.Koç Liderlik ödülünün sahibi Amerikan Ar-Ge yatırımı yapan siber güvenlik firması Comodo’nun CEO’su Melih Abdulhayoğlu oldu

Türk-Amerikan İş Konseyi (ATC) ile Türkiye-ABD İş Konseyi’nin (TAİK) her yıl Washington’da ortaklaşa düzenledikleri toplantılarda bu yıl ilk kez “Mustafa V.Koç Liderlik” ödülü verildi. Ödülün sahibi, Türkiye’de en büyük Amerikan Ar-Ge yatırımı yapan siber güvenlik firması Comodo’nun CEO’su Melih Abdulhayoğlu oldu.

ATC-TAİK Washington toplantılarının 35.si gerçekleşti. Toplantılara Türkiye ve dünyadan ekonominin önde gelen yönetici ve işadamları katıldı. Toplantılarda bu yıl, genç yaşta hayatını kaybederek Türk ve dünya ekonomisini yasa boğan Mustafa Koç adına ‘liderlik’ ödülü verildi.Ödül; siber güvenlikte yenilikçi çözümler sunan, Türkiye’de de yatırımlarını her geçen gün artıran Comodo’nun CEO’su Melih Abdulhayoğlu’nun oldu. Abdulhayoğlu ödülü Koç Holding yönetim Kurulu üyesi Caroline Koç’tan aldı.

Ödülle ilgili konuşan Abdulhayoğlu; Mustafa Koç isminin Türk ekonomisi, yerli ve yabancı yatırımcı ve işadamları için çok özel bir isim olduğunu belirterek, ödülü almaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Abdulhayoğlu, Mustafa Koç’u Türk ekonomisine kattığı dinamizm ve Ar-Ge’ye olan inancı ile daima hatırlayacaklarına dikkat çekti. Abdulhayoğlu, “Mustafa Koç’un da bize verdiği ilhamla sadece Türk-ABD ilişkilerinin canlanmasına değil, Türk pazarının dünya pazarlarıyla buluşmasına katkı sağladık, sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Comodo’nun etkileyici hikâyesinden de söz eden Abdulhayoğlu, Comodo’nun temel hedefinin internette güvenliği sağlamak olduğuna vurgu yaptı. Bunun için doğru strateji ve doğru çözümlerle ilerlediklerini söyleyen Abdulhayoğlu, bilinen ve bilinmeyen zararlı yazılımların internette yarattığı sorunları çözmeye odaklandıklarına dikkat çekti ve Comodo’nun özgün ve yenilikçi yaklaşımının bilinen iyi dosyalara izin verirken, bilinen kötü dosyaları blokladığını ve bilinmeyen dosyaları otomatik önleme alanında izole ettiğini belirtti. “Türk ekonomisine ve Türk mühendislerinin yaratıcılığına hep güvendik. Yatırımlarımızın hızla büyüdüğünü, Türk mühendislerinin yarattığı ürünleri tüm dünyaya pazarladığımızı gururla söylemek isterim” diyen Abdulhayoğlu, Ar-Ge yatırımlarını sürdüreceklerine, çünkü başarının da bu yatırımlardan geçtiğine vurgu yaptı.

“Koç’un yenilikçi ruhu”

Türk-Amerikan Konseyi Başkanı ve CEO’su Howard G. Beasey, “Mustafa V.Koç Liderlik” ödülünün Türk iş dünyasının gerçek ilham kaynağı ve lideri Mustafa Koç adına verildiğine dikkat çekti. Beasey, “Melih Abdulhayoğlu; Türkiye, Amerika ve bütün dünyada dijital işlemler yapılırken siber dünyanın güvenilir olması için kendini global yeniliklere adamış bir isim. Abdulhayoğlu’nda adeta Musta Koç’un yenilikçi ve dinamik ruhu yaşıyor” dedi.

TAİK Başkanı Ekim Alptekin de, bir teknoloji şirketi olarak yüksek kalitede hizmet sağlayan Comodo’nun dünyanın dört bir yanında durmaksızın gerçekleştirdiği Ar-Ge yatırımlarıyla Mustafa Koç’un girişimci vizyonunu yaşattığını söyledi. Alptekin, Comodo’nun çalışmalarının Türk-Amerikan ilişkilerinde rol model olduğuna da vurgu yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)