BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMustafa Koç'tan gündem yorumu----

Mustafa Koç'tan gündem yorumu

Mustafa Koç'tan gündem yorumu
26 Şubat 2014 - 10:10 www.finansgundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç 13. Vehbi Koç Ödül Töreni'nde günlük siyasi çekişmelerin içine girmediklerini söyledi

Vehbi Koç Vakfı'nca bu yıl kültür alanında verilen 13. Vehbi Koç Ödülü'ne Prof. Dr. Zeynep Çelik layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Mustafa Koç, gündemle ilgili olarak tarafsız durduklarını fakat ilgisiz olmadıklarına değindi.

Levent İş Kuleleri-İş Sanat İstanbul Salonu'nda düzenlenen törende, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Şevket Pamuk'un başkanlığını yaptığı Seçici Kurul'un önerdiği 3 aday arasından 13. Vehbi Koç Ödülü'ne, kültür ve tarih alanına rehberlik eden başarılı çalışmaları ile Prof. Dr. Zeynep Çelik'i değer buldu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de birçok birey ve kurumun, Vehbi Koç Vakfı gibi topluma değer yaratmak için her gün emek sarf ettiğine dikkati çekti.

Bu örnek çalışmaların daha fazla tanınmasını ve takdir edilmesini sağlamanın vakıflarının düsturu haline geldiğini söyleyen Koç, Vehbi Koç Ödülü'nün her yıl Vehbi Koç Vakfı'nın üç temel faaliyet alanı olan eğitim, kültür ve sağlık alanlarından birine verildiğini, bu yıl kültür alanında değerli katkılarından dolayı Prof. Dr. Zeynep Çelik'in ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Koç, Prof. Dr. Çelik'in, son otuz yılda Osmanlı kent, kültür ve zihniyet tarihine hayranlık uyandıracak derecede zengin katkılarda bulunduğunu, bunu yaparken de Osmanlı tarihçiliğinin sıklıkla mahkum olduğu içe kapanıklığı kırarak çok daha geniş bir çerçeveye açılmasını sağlamış olan bir tarihçi olduğunu anlattı.

Türkiye'nin ve Türk insanının gelişimine olağanüstü katkıda bulunmuş kişi ve kurumları onurlandırmak üzere ihdas ettikleri Vehbi Koç Ödülü'nün ise 13. yılı olduğunu anımsatan Koç, şöyle konuştu:

"Bizler aslında Vehbi Bey'i her gün anıyoruz. Bize emanet ettiği Topluluk her köşesinde onun izlerini taşıyor. Vehbi Bey'in bizlere aşıladığı ve damarlarımıza işleyen memleket sevgisi, çok çalışma gayreti, kurumsallaşmaya verdiğimiz önem, üstün iş ahlakı, hep daha iyi olma tutkusu, ülkemize ve insanlığa faydalı olma düsturu yolumuza ışık tutuyor."

Mustafa Koç, konuşmasını hazırlarken, hep birlikte içinden geçilen çalkantılı dönemin de etkisiyle Vehbi Koç'u daha çok andıklarını da dile getirerek, "Vehbi Bey hayatta olsa bize ne salık verirdi?' diye düşündük. Bugün yaşasa 'İşinize sıkı sıkıya sarılın. Doğru bildiğinizden vazgeçmeyin. Sıkıntılar gelir, geçer; aslolan kuvvetli bir müessese ve bu müesseseyi bir arada tutan değerlerdir' derdi diye düşünüyorum" dile konuştu.

"Tarafsızlık içinde ülkemiz meseleleriyle her zaman ilgili ve her zaman katılımcı olduk, gelecekte de böyle olmaya aynen devam edeceğiz"

Türkiye'de pek çok gelişme yaşansa da ne yazık ki bazı olayların ve zaafların adeta kendini tekrar ettiğini belirten Mustafa Koç, gelişmekte olan bir ülke olarak bu yolculukta gerek demokrasi gerekse de ekonomik açıdan birçok iniş çıkış yaşadıklarını ifade etti.

Kuvvetle muhtemeldir ki gelecekte de bu tür sınavlardan geçeceklerini kaydeden Koç, şöyle konuştu:

"Biz tüm bu iniş çıkışların etkilerini en aza indirebilmek için evrensel değerleri ve kurumsallaşma ilkelerini çıpamız olarak kabul ederek çalışmaya ve işimizi en iyi şekilde yapmaya devam ettik. Bunu yaparken de hiçbir zaman günlük siyasi çekişmelerin içine girmedik ve tarafsız kaldık. Ancak tabii ki bu ülke hepimizin ülkesi ve gücümüzü aldığımız bu güzel ülkeye sahip çıkmak da hepimizin görevidir.  Bu tarafsızlık içinde ülkemiz meseleleriyle her zaman ilgili ve her zaman katılımcı olduk, gelecekte de böyle olmaya aynen devam edeceğiz."

Koç, 1973 yılında yayımlanan "Hayat Hikayem" kitabında merhum Vehbi Koç'un kendine has, yalın üslubuyla, bir ömre sığması neredeyse imkansız başarıları, mücadeleleri ve kazanımları, sanki hepsi çok kolaylıkla gerçekleşmiş gibi anlattığına dikkati çekti.

Her başarısının arkasında aylar, hatta yıllarca süren çalışmalar, tartışmalar, ikna süreçlerinin olduğuna işaret eden Koç, "Bugün bizi bir araya getiren ve 45 yıldır ülkemize çok değerli hizmetleri bulunmuş Vehbi Koç Vakfı'nın kurulabilmesi için bile tam 20 yıl hiç pes etmeden çalışması bunun en güzel örneklerinden birisidir. Kurucumuzu bir kez daha saygıyla ve sevgiyle yâd ediyor; bize emanet ettiği tüm değerlere sonuna kadar sahip çıkacağımızı özellikle vurguluyorum" diye konuştu.
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL28 Şubat 2014 10:16

    Mustafa ağabey , o sakalı neden bıraktığını samimiyetle cevaplar mısın ?

  • grimm26 Şubat 2014 19:00

    tarafsız mı durmuş ? hah hah hah. hangi medya gurubu ile, yurtdışındaki kim ile beraber yanında yabancı desteği ile hükümete darbe yapmak istediğinizi cümle alem öğrendi artık komik olmayın

  • şamil26 Şubat 2014 17:24

    şunu biliyorum kalıcılar var gidiciler var. bu ülkede kimi 3 ay-6 ay takip etsen bir yamuğunu bulursun ki akp deki yolsuzluklar nasıl açığa çıktı ama koçun arkası güçlü, kurumsal şirket koç kalır, tayyip mutlaka gider...

  • T.C AKIN26 Şubat 2014 16:24

    'HAKAN' DÜŞN VURMAMAK HATTA YARDIM ETMEK BİZLERİN EN GYRUR DUCAĞIMIZ HASLETİMİ İNSANLIĞIMIZ UNUTMADIYSAK BUNU YAPANLARI BAŞKA ANLAMLAR YÜKLEYİP YARGILAYIP HAPSETMEKTENSE TAKİR ETMELİYİZ

  • Helal Sana Hacı26 Şubat 2014 13:56

    Vehbi beyi minnetle anarız,mekanı cennet olsun.. Koç ailesi Hepiniz sağolun varolun..

  • Tarafsız26 Şubat 2014 13:54

    Koç grubu tarafsız olduklarını dile getiriyor. Olabilir. Ancak çok iyi fırsatçılar. Rüzgar ne tarafa eser ise rotayı oraya çeviriyorlar.

  • vatandaş26 Şubat 2014 13:53

    bu ülkede en fazla vergi veriyorsan, en büyük istihdamı sağlıyorsan, üretimde ihracatta,katma değerde en önde isen… ülkenin yönetiminden de düşüncelerini ifade etmek ve bu doğrultuda çaba sarfetmek en büyük hakkındır.daha dün koçun memuru veya işçisi olan politikacılar , yani koç ve benzerlerinin vergileri ile geçinen kişiler Türkiye ile ilgili kararlarda söz sahibi olacak ama koç ve benzerleri olmayacak. bu kadar saçma bir düşünce olmaz.

  • gökhan26 Şubat 2014 12:11

    İbrahim özbek yorumun için teşekkürler

  • akbaba26 Şubat 2014 12:10

    bakınız holdin sahipleri her zamn siyaset yaıkın olmamalı bu onların menfatine olur cünkü görüyoz en güzeli tarfz olmakdır

  • muhammed26 Şubat 2014 11:59

    Evet dış bağlantıları sağlam yapmış zamanında Vehbi kaymağını hala yiyorsunuz alın tersiz emeksiz ve hangi parti olursa olsun

  • ibrahim özbek26 Şubat 2014 11:45

    mustafa koç gel bırak bu işleri sen tüccarsın bu ülkeden ekmek yiyorsun başkalarının değirmenine su taşıma kendine gel

  • Murat26 Şubat 2014 11:29

    Her fırsatta kendini yerden yere vuran hükümetin yanında mı dursaydı

  • bırak bu işleri26 Şubat 2014 10:38

    siz de hocanın dümen suyuna girdiniz ya sizden beklemezdim doğrusu çok şaşırdım.. çıkarlar var diye de cemaatle düşüp kalkmak size yakışmadı! Cemaat nerdeee siz nerde.. Yazık.

  • hakan26 Şubat 2014 10:27

    Gezi eylemlerinde ne kadar tarafsız duruduğunuzu gördük.