BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk vs. Zuckerberg: Kısıtlamalara karşı iki farklı bakış----

Musk vs. Zuckerberg: Kısıtlamalara karşı iki farklı bakış

Musk vs. Zuckerberg: Kısıtlamalara karşı iki farklı bakış
30 Nisan 2020 - 16:40 www.finansgundem.com

Facebook ve Tesla geçtiğimiz gün video konferans yoluyla birinci çeyrek bilançolarını açıkladı. Konferansta konuşulan konular ise birbirinin taban tabana zıttı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal ağ Facebook ve elektrikli araç şirketi Tesla’nın çeyrek bilançoları geçtiğimiz gün açıklandı. İki şirkette beklenenin üzerinde kar açıklarken karantinaların gevşetilmesi hakkında taban tabana zıt görüş bildirdi.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk bilanço toplantısında, "İnsanları anayasal haklarına aykırı olarak zorla evlerine hapsediyorsunuz. Yanlış ve korkunç yollarla insanların özgürlüklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu, insanları Amerika'ya getiren ya da Amerika'yı inşa ettiği değerlere aykırı" diye konuştu.  38,5 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengin 22. kişisi olan Elon Musk şirket toplantısından sonra tweetlerle korona virüs önlemlerinin kaldırılması çağrısında bulundu ve "İnsanlara özgürlüklerini geri verin. Amerika'yı özgürleştirin" dedi.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise bilanço toplantısında henüz yasakların ve kısıtlamaların kalkması için çok erken olduğunu belirtirken kısıtlamaların azaltılmasının veya kaldırılmasının ikinci bir salgını tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Dikkatsizliğimizin daha fazla hayata mal olabileceğini, kısıtlamalarda azaltmalara gitmek gibi planların ertelenmesinin insanlık için daha iyi olacağını söyleyen Zuckerberg, ekonominin çok erken açılması konusunda endişelendiğini dile getirdi.

İki CEO’nun birbirinden tamamen görüş bildirmesi aslında ABD’nin üretime ne zaman tekrardan başlaması tartışmalarının bir yansıması. Facebook’un ve Tesla’nın merkezlerinin bulunduğu San Francisco eyaleti geçtiğimiz gün kısıtlamaların zayıflatılacağını söyledi.

Musk ve Zuckerberg arasındaki fikirlerin iki farklı kutuplarda olmasının sebebi ise çalışma şekilleri olabilir. Facebook üretimi bilgisayar başından yapabildiği için çalışanlarının %95’ini evden çalıştırabildi. Pandemi döneminde Facebook Zoom’a rakip olacak uygulamasını bile çıkarttı. Tesla ise üretime başlamak için kısıtlamaların kaldırılmasını beklemekte.

Facebook'tan 30 bin işletmeye 100 milyon dolar yardım

Musk: Facebook'u silin, devri bitti

Korona virüs Facebook’u da vurdu!

Tesla korona virüs nedeniyle kiraları ödeyemiyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.01 Mayıs 2020 01:21

    İSTİKAL MARŞIMIZ 3 KITA "BEN EZELDEN BERI HÜR YAŞADIM HÜR YAŞARIM.HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ,ŞAŞARIM.KÜKREMIŞ SEL GİBİYİM,BENDİMI ÇIĞNER AŞARIM.YIRTARIM DAĞLARI,ENGİNLERE SIĞMAM TAŞARIM"...65 yaş ve üstüne oturduğu ikamet ettiği yerin YAKININDAKİ bakkala markete manava pazara bile maskeli olsa bile gitmeyi yasaklamak istiklal marşımıza aykırıdır DÜNYANIN DİĞER TÜM ÜLKELERİ BENZER YASAKLAR GETİRSELER BIZ GETİRMEMELİYDİK maskerin TURŞUSUNU KURMAMAK IÇİN diger ülkelere bedava dağıtıyor Özgürce dolaşsiınlar diye ama kendi HALKIMIZA parayla dahi satmaya izin verilmiyor O MASKELER ÖZGÜRCE DOLAŞMAMIZA İZİN VERECEKTI AMA OLMADI _BENCE MUSK İNSANLAR ÖZGÜRCE DOLAŞSINLAR DİYE OTOMOBIL ÜRETİP ÖZGÜRLÜĞU SAVUNMAKTA DAHA ÇOK HAKLI Zuckerberg ise İNSANLAR evlerinde OTURSUNLAR DİYE faceboox'u kurmuş olduğundan DAHA AZ haklı MUSK GİBI INSANLAR MARSA DA YIDIZLARA DA GİTMEYI BAŞARIRLAR Digerleri dünyada oturmaya devam edeeler