Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü STK’sı MÜSİAD, “Ticaret Diplomasisi” vizyonuyla küresel ölçekli teşkilat ağını genişletmeye devam ediyor. Önümüzdeki 3 ay içerisinde 100 ülkede teşkilatlanma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren MÜSİAD, Belarus ve Bulgaristan’da temsilcilik ofisi açtı. MÜSİAD böylece, 89 ülkede 219 temsil noktasına ulaşmış oldu. MÜSİAD Belarus Temsilcisi olarak Mikail Çalışkan ve MÜSİAD Bulgaristan Temsilcisi olarak Kemal Özmez göreve getirildi.
Belarus Avrasya’daki Önemli Partnerlerimiz Arasında Yer Alıyor
MÜSİAD’ın yurt dışında gerçekleştirdiğini teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi veren Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye’nin, Belarus’un bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu ve bu yönüyle Belarus’un Türkiye’nin Avrasya’daki önemli partnerlerinden biri olduğunu belirtti. Belarus’la ilişkilerimizin yapıcı diyalog odaklı bir temelde, olumlu mecrada ilerlemekte olduğunu ifade eden Uyar, son dönemde ikili temas ve ziyaretlerde artış kaydedildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım 2016 tarihinde Minsk’e gerçekleştirdikleri ziyarette iki ülke arasında dokuz anlaşma imzalandığının altını çizen Uyar, yapımı 2016 yılında tamamlanan Minsk Camii’nin de açılmasıyla ikili ilişkilerin çok önemli bir seviyeye ulaştığını kaydetti. Karşılıklı ticari ilişkilerin her geçen yıl ivme yakaladığına dikkat çeken Uyar, iki ülke arasındaki toplam dış ticaret hacminin 605 milyon ABD Doları seviyesine ulaştığını ve ülkemizin yaptığı ihracatın 422 milyon ABD Doları seviyelerine kadar yükseldiğini vurguladı.
Bulgaristan Çok Fırsat Barındırıyor
Bulgaristan’daki temsilcilik açılışlarına değinen Uyar, Bulgaristan’ın Türkiye’nin ilk beş ticaret ortağı arasında yer aldığını belirtti.
Bulgaristan’ın dış ticaretinde Türkiye’nin payı % 8 oranında olduğuna dikkat çeken Uyar, bu rakamın daha üst seviyelere çıkarılması gerektiğini ve bu anlamda MÜSİAD olarak faaliyetlerine hız vereceklerini ifade etti. Bulgaristan’daki toplam Türk yatırımlarının 2 milyar Dolar seviyelerinde olduğunu belirten Uyar,Türk sermayeli iki bankanın yanı sıra Bulgaristan’da irili ufaklı yaklaşık 1.500 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini vurguladı. Uyar, Türk müteahhitlik firmaları tarafından tamamlanan ve devam eden projelerin tutarının ise 1,2 milyar ABD doları olduğunu söyledi. 2009 yılında Sofya’da bir Türk ticaret merkezi kurulduğunu kaydeden Uyar, bu gelişmeler ile ilişkilerin çok iyi bir seviyeye geldiğini ancak potansiyeli tam anlamıyla henüz yansıtmadığını ifade etti. Bulgaristan’ın AB üyesi bir ülke olduğunu ifade eden Uyar, bunun Türkiye açısından önemli olduğunu belirtti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.