Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kurulduğu 1990 yılından bu yana ülkenin yaşadığı kritik süreçlerde ekonomik ve sosyal alanlardaki çözüm önerileriyle ön plana çıkan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), yarın 6'ncı başkanını belirleyecek.
"Kendi içinde bütün, bölgesinde ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye" hayaliyle yola çıkan bir grup iş adamı tarafından 9 Mayıs 1990'da kurulan MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.
MÜSİAD Genel Kurulu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor. Seçimli Genel Kurul'da, MÜSİAD'ın 6'ncı başkanı belirlenecek.
Seçimli genel kurullara hep tek adayla giden MÜSİAD'da, başkanlık için temayül yoklamalarında şu anda Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan'ın adı öne çıktı.
Genel başkanlığı devralması beklenen Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan'ın ailesi, kurulduğu günden bu yana MÜSİAD'da yer alıyor. 2002 yılında derneğe katılan Abdurrahman Kaan, 2006-2009 döneminde MÜSİAD'da Gıda Tarım Sektör Kurul Başkanlığı yaptı.
2009'dan sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sektör Kurullarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Bütçe ve Mali İşler Başkanlığı yapan Kaan, 4 yıl süreyle de Teşkilatlanmadan Sorumlu olarak çalıştı.
28 Şubat'ta hedef alındı
Bugün 11 bini aşan üyeye ulaşan, 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan derneğin, yurt içinde 86 irtibat noktası bulunuyor. MÜSİAD, yurt dışında ise 68 ülkede toplamda 181 noktada hizmet veriyor.
MÜSİAD, geride bıraktığı 27 yılda ülkenin içinden geçtiği ekonomik ve politik süreçlere tanıklık etti.
Siyasi ve sosyal hayatın yanında ekonomiye de büyük darbe vuran 28 Şubat döneminde MÜSİAD da hedef alındı. O dönemde hakkında kapatma davaları açılan derneğin 1997'de 2 bin 825 olan üye sayısı 2002 başında bin 800'e geriledi.
MÜSİAD'da 1990-1999 dönemindeki Kurucu Genel Başkanlığı sırasında 28 Şubat'ın baskılarını doğrudan yaşayan Erol Yarar, o dönemde aslında Anadolu'da faaliyet yürüten şirketlerin güçlenmesine ve sermaye tabanının genişlemesine karşı çıkıldığını belirterek, postmodern darbeyi yönetenlerin ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini söylemişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.