<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMuratbey 2017’de yüzde 10 büyüyecek----

Muratbey 2017’de yüzde 10 büyüyecek

Muratbey 2017’de yüzde 10 büyüyecek
02 Ocak 2017 - 13:39 www.finansingundemi.com

Muratbey Başkanı Necmi Erol, yeni yılda tüketiciye sunacakları yenilikçi peynirler ile sektör de ezber bozmaya devam edeceklerini, ABD’deki sofraları da Türk peyniri ile lezzetlendireceklerini söyledi.

Türkiye’nin yenilikçi peynir markası Muratbey, 2017 yılında büyümeye devam edecek. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yeni yılda yeniliklerle yola devam edeceklerini, sağlıklı peynirleriyle ABD’lilerin de sofralarını lezzetlendireceklerini belirtti. Erol “2016 yılında başladığımız yatırımları 2017’de de tamamlamayı hedefliyoruz. Verimliliği arttırmak ve kaliteyi korumak amaçlı otomasyon yatırımlarımız devam ediyor. Ayrıca üretim ağımızı genişletmek üzere 4 bin metrekare yeni bir yer satın aldık. Bu da 8 bin metrekare daha kapalı alan kurmak üzere yatırım anlamına geliyor. Bir Turquality programı üyesi olmanın da verdiği güçle yurtdışında da büyümek üzere pazarlama yatırımlarına devam ediyoruz.” dedi.

ABD pazarına yöneleceğiz

Peynirlerinin 60’a yakın ülkede tescillendiğini ve üretilen peynirlerin %13’ünü ihraç ettiklerini de kaydeden Erol, “ABD’deki gıda fuarlarına katıldık, oradan güzel dönüşler aldık, peynirlerimiz çok beğenildi ve bizleri de şaşırtan büyük talepler geldi. 2017’nin ilk haftalarından başlayarak ABD’ye ürünlerimizi ihraç edeceğiz. Burgu, Sürmeli, Topi başta olmak üzere, tel peynir gibi Türkiye’de çok sevilen yenilikçi ürünlerimizi ABD’ye göndereceğiz. Qudal Kalitede 1 Numara belgesi ile ödüllendirilen peynirlerimiz ABD’lilerin de sofralarını lezzetlendirecek ”dedi.  

Yaşanan olumsuzluklar yatırımlarımızı engellemedi

2016 yılının küresel belirsizlikleri ve yurtiçinde yaşanan darbe girişiminden her firma gibi etkilendiklerini de belirten Erol sözlerine şöyle devam etti: “Fakat güçlü Türkiye’nin geleceğine inanarak tüm azmimizle yatırım ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk 500 listesindeki sanayi şirketlerinden biriyiz. Peynirin piriyiz, ustasıyız. İşimize daha da odaklanarak peynirciliğin nasıl yapılması gerektiğini Türkiye ve dünyaya öğretiyoruz. Türkiye’nin ağırlıklı ihracat pazarı olan yakın coğrafyamızdaki problemlere rağmen işimize odaklandık ve ihracat hedeflerimizden de taviz vermedik.”

Yeni yılda yeni peynirler

Ürün portföylerine 2017 yılında da yenilerini katacaklarının altını çizen Erol, “Üretim ve teknoloji alanında Ar-Ge çalışmalarımız her zaman devam ediyor.  Günümüz insanının yaşam şekillerine uygun olarak hızlı ve ayakta tüketime hizmet eden, sağlıklı yenilikçi peynirler üretmeye devam edeceğiz. Yine çocukların severek tüketecekleri içine zekâ katılmış farklı ürünlerimizle tüketiciyi buluşturacağız.” diye konuştu.

Peynir sektörünü de değerlendiren Necmi Erol, sektörü yönlendiren üç ana unsurun perakendeci, sanayici ve hammadde üreticileri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Sektörde sanayici, köylü, perakendeci gibi aktörler bazı ekonomik sorunlar yaşıyor. Bu sorunlara devlet çözüm arıyor. Başta Tarım Bakanlığı olmak üzere, özel sektördeki paydaşlarla çeşitli toplantılar yapılarak sorunlar masaya yatırılıyor. Eylül ayında gerçekleştirilen TÜSİAD’ın Verimlilik ve Gıda Enflasyonu Konferansı’nda da bu konular geniş şekilde ele alındı. Devletimizin özel sektör ile işbirliği yaparak, uygulayacağı destekleyici politikalarla sorunları çözeceğine inanıyoruz.  Sektöre devlet desteği gerekli. Devlet desteğinin ham madde üzerinden yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Verimliliğin artışı halkın ürünlere kolaylıkla erişimini sağlayacak, bu da pazardaki talebi büyüterek ekonomimizi olumlu etkileyecektir”

Peynir alışkanlığı değişti

Ulusal Süt Konseyi verilerine göre Türkiye’de kişi başı peynir tüketiminin 16,5 kg. olduğunu hatırlatan Erol, “Peynir tüketimimiz birçok ülkeye göre az. Çünkü evlerde kahvaltı alışkanlığı azalıyor. Kentleşme ve hızlı yeme alışkanlıkları yaygınlaştı. Geçmişte peynir, Türk toplumunun kahvaltısındaydı ama artık geleneksel kahvaltı alışkanlığı sadece hafta sonları yapılabiliyor. Bu nedenle günün her saati yenilebilen yenilikçi peynirlerimiz ilgi görüyor ve tüketimi arttırıyor” dedi.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)