BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMurat Çetinkaya faizlerin nasıl düşürüleceğini açıkladı----

Murat Çetinkaya faizlerin nasıl düşürüleceğini açıkladı

Murat Çetinkaya faizlerin nasıl düşürüleceğini açıkladı
06 Eylül 2016 - 14:49 www.finansgundem.com

Çetinkaya: Uzun vadeli faizleri düşürmek fiyat istikrarını sağlamak ve korumakla olur

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, 7. İstanbul Finans Zirvesi'nde uzun vadeli faizlerin nasıl düşüreleceğini açıkladı.

Uzun vadeli faizleri düşürmek fiyat istikrarını sağlamak ve korumakla olacağını belirten Çetinkaya, "Küresel ekonomiye dair belirsizlikler sürerken, kırılganlıklar devam ediyor. Uzun vadeli faiz seviyeleri faiz kararlarından görece daha önemli olabilir. Kredi büyümesi kadar kredinin dağılımı ve finansal koşulların gelişimi önemli. Bizim için kredi piyasasının gelişimi önemlidir. Uzun vadeli faizleri düşürmek fiyat istikrarını sağlamak ve korumakla olur" şeklinde konuştu.

TCMB Başkanı Çetinkaya, "Kalıcı fiyat istikrarı öngörülebilirliği artırır, büyüme olumlu etkilenir. Enflasyondaki dalgalanmalar bankaların sermaye yapısını olumsuz etkiliyor. Türkiye ekonomisi risk odaklı para politikasıyla oldukça dirençli seyir izliyor. Fiyat istikrarı kurumsal bir değer, buna ukaşmak için çaba göstermemiz gerekir.Elimizdeki bütün araçları fiyat istikrarı için kullanmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Çetinkaya, "Gıda fiyatlarında dair sistematik, uzun vadeli bakış açısı gerekmektedir.Tasarruf oranları fiyat istikrarı açısından son derece önemli. Tasarruf sorunumuz henüz çözülmedi. Fiyat istikrarını destekleyecek yapısal önlemlere daha aktif katkı yapacağız" dedi.

Murat Çetinkaya, "Sadeleşme adımları, daha etkin politika çerçevesi oluşturmanın aşamasıdır. İktisadi temelleri sağlamlaştırmak için fiyat istikrarına odaklanacağız" şeklinde konuştu.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)