<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMülakatta maaş konuşurken işinizi kaybetmeyin----

Mülakatta maaş konuşurken işinizi kaybetmeyin

Mülakatta maaş konuşurken işinizi kaybetmeyin
12 Mart 2024 - 17:05 www.finansingundemi.com

Yeni bir kariyere adım atarken en kritik dönemlerden biri de mülakatlar sırasında maaş pazarlığına girmektir. Doğru yapılan bir pazarlıkla maaşınızı artırabilirsiniz. Ancak yanlış bir hamle yeni işinize mal olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir iş teklifini tartışırken en hassas anlardan birisi maaşın konuşulduğu dönemlerdir. Zira henüz aday statüsündeyseniz daha fazla para istemenin fırsatı kaçırmanız mal olabileceğini düşünebilirsiniz.

Gerçekten de makul olmayan taleplerde bulunursanız maaş pazarlığı sırasında iş teklifini kaybedebilirsiniz. Unutmamak gerekir ki şirketler eşit niteliklere sahip adaylara birden fazla teklifte bulunuyor olabilir. Bu nedenle bu anı nasıl yönettiğiniz karar anında doğru veya yanlış tercih yapmanıza sebep olabilir. Kinda Frugal’In haberinde maaş pazarlıklarının etkili bir şekilde nasıl yönetileceğine dair ipuçları veriliyor:

İşe alınmadan önce maaş pazarlığı yapmak doğru mu?

Maaşınızı müzakere etmek için ideal zaman, bir işi kabul etmeden öncedir. Ancak, benzer pozisyonlar ve kalibrenizdeki adaylar için ortalama ücret rakamlarını iyice araştırmak en iyisi olacaktır. Aksi takdirde, açgözlü ve bencil görünme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Şirketler sizden maaş pazarlığı yapmanızı bekliyor mu?

Şirketler rekabetçi ücret paketleri sunmak için çok çalışıyorlar, ancak müzakerenin genellikle ideal adayı işe almanın bir parçası olduğunu anlıyorlar. Profesyonel geçmişiniz ve benzersiz becerileriniz, maaşınızı müzakere etmeniz için size avantaj sağlar. Bu nedenle, işe alım yöneticileri ve işverenler mülakatlarda maaş pazarlıklarının gerçekleşebileceğini bilirler.

Bir mülakatta maaş pazarlığını ne zaman yapmalısınız?

Önerilen maaşlı bir iş teklifi aldıktan sonra bir mülakat sırasında maaşınızı müzakere etmeniz en iyisi olacaktır. Bu şekilde, tekliflerini değerlendirebilir ve önerilen maaştan memnun değilseniz karşı koyabilirsiniz.

Bir teklif gelmeden önce, bir işe alım yöneticisinin başvurduğunuz pozisyondan ne kadar kazanmayı umduğunuzu sorabileceğini unutmayın. Bu nedenle, benzer maaşlı pozisyonlar için mevcut sektör standartlarını dikkatlice araştırmak ve mülakata başlamadan önce ideal bir maaşı aklınızda bulundurmak akıllıca olacaktır.

Pazarlık yaparsanız bir şirket teklifi iptal edebilir mi?

Bir şirket herhangi bir zamanda bir iş teklifini iptal edebilir. Pazarlık yapar ve karşılayamayacakları bir maaş talep ederseniz, muhtemelen başka bir adaya pozisyonu teklif edeceklerdir. Bir şirket, size bir iş teklifi vermiş olsa bile sizi işe almak zorunda değildir. Bu nedenle maaş görüşmelerine dikkatli bir şekilde yaklaşmak çok önemlidir.

İş teklifini kaybetmeden maaş pazarlığı nasıl yapılır?

Bir iş teklifini kaybetmeden maaş pazarlığı yapmanın anahtarı, gelecekteki potansiyel işvereninize ekstra değer katabileceğinizi göstermektir. Bir profesyonel olarak, onlara ve işlerine nasıl fayda sağlayabileceğinize odaklanmalısınız. Son olarak, araştırmanızı yaptığınızı ve istediğiniz şeyin sizin niteliklerinize sahip biri için sektör standartları tarafından da desteklendiğini göstermeniz gerekir.

Maaşınızı müzakere ederken mümkün olan en iyi şekilde görülmenizi sağlamak için atabileceğiniz adımlar şunlardır:

1. Onlara şirketi önemsediğinizi gösterin

Maaş pazarlığınız sizinle ilgili değil, şirketle ilgili olmalıdır. İşe alım yöneticinize şirketin geleceğini önemsediğinizi göstermelisiniz. Sadece biraz daha fazla ödeme yapılmasını istiyorsunuz çünkü şirketin sizi bir çalışan olarak görmesinin ne kadar faydalı olacağını biliyorsunuz.

2. İlgili olduğunuzu göstermek için doğru soruları sorun

Yılın geri kalanı veya bir sonraki yıl için belirlenen amaç ve hedefleri sorun. Şirketin büyümesini ve başarısını sağlayacak stratejik projelerin arkasındaki itici güç haline nasıl gelebileceğinizi sorun. Bu sorular, işe alım yöneticisine iş konusunda ciddi olduğunuzu ve uzun vadeli düşündüğünüzü gösterecektir.

3. Daha fazla katkıda bulunma arzunuzu ifade edin

Şirketin başarısını sağlamak için bir profesyonel olarak neler yapabileceğinizi sorun. Ekibin bir parçası olarak daha da fazla değer katmak için nasıl ekstra yol kat edebileceğinizi sorun. Bu şekilde, işvereninize sıkı çalışma ve özveri ile daha yüksek bir maaş elde edildiğini anladığınızı göstereceksiniz.

4. Başarıya giden net bir yol sunun

Sektör bilginiz ve önemli mesleki deneyiminiz olduğunu varsayalım. Bu durumda, gelecekteki işvereninize, şirkete getirebileceğiniz faydalara yönelik net bir yol göstermek için kesin bir plan veya proje taslağı sunabilirsiniz. Önemli bir mesleki deneyime sahip olmanın da daha yüksek bir maaş almak için mükemmel bir argüman olduğunu unutmayın.

5. Adil payınızı isteyin

Kritik projelerin yürütülmesi veya hedeflerin karşılanması ve aşılması yoluyla şirkete gerçekten ekstra değer katmanın bir yolu olduğunu varsayalım. Bu durumda, orijinal tekliften biraz daha fazla ödeme almanız doğaldır. Bu maaş rakamına nasıl ulaştıklarına dair açıklama istemek, şirkete getireceklerinizle karşılaştırıldığında daha kolay olacaktır.

Artık sizin sıradan bir çalışandan daha fazlası olduğunuzu kanıtladınız. Şirkete başlangıçta beklenenin ötesinde potansiyel fayda sağlayabileceğinizi gösterdiğiniz. Elde edeceğiniz geliri tartışmanız da çok daha mantıklı olacaktır. Bu yöntem, iş teklifini kaybetmeden pazarlık yapmak için sizi çok daha uygun bir konuma getirir. Maaş artışı elde etmek için size doğru türde bir kaldıraç sağlar.

6. Reddedilmeye hazırlıklı olun

Pazarlığınızı doğru bir şekilde yürütseniz bile, daha yüksek bir maaş talebiniz reddedilebilir. Bu her türlü nedenden dolayı olabilir. Ne de olsa, muhtemelen işverenin size ödeme yapma kabiliyetini veya şirketin iç sorunlarını bilmiyorsunuz.

Durumu ölçmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. İşe alım sorumlusu fazla dirençliyse, bu şirketin uzun vadede uygun olup olmadığını veya iş aramaya devam etmeniz gerekip gerekmediğini düşünün.

Belki de 3 ila 6 ay sonra, arkanızda sağlam bir işiniz olduğunda ve kendinizi kanıtladığınızda maaş artışı için bir kez daha pazarlık yapabilirsiniz.

İş yerinde yükselmenin 3 pratik yolu

 

Orta düzey yöneticiler diken üstünde

 

Yapay zeka çağında yıldızı parlayacak 5 yetenek

 

Üst düzey yöneticiler ‘yetenek’ten muzdarip

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)