Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Mülakatlarda ve diğer iş görülmelerinde adayların en çok karşılaştığı sorulardan biri de beş yıl sonra kendilerini nerede gördükleridir. Ancak dünyaca ünlü kariyer sitesi LinkedIn’in Başkan Yardımcısı ve İstihdam Uzmanı Aneesh Raman İngiltere’de katıldığı bir etkinlik sırada yaptığı konuşmasında insanların bu soru karşısında endişelenmemesi gerektiğini söyledi.
CNBC’nin haberine göre Raman konuşmasında, “Bundan beş yıl veya 10 yıl sonrası için şimdiden endişelenmeyin” diyor.
Raman’in açıklamaları ilk başta mantıksız görülüyor olabilir. Ancak istihdam piyasası ve iş dünyasının kendisi yapay zeka teknolojileri gibi birçok gelişmenin de etkisiyle hızla gelişirken geleceği bugünden planlamak kolay olmayabilir.
“Basitçe söylemek gerekirse birkaç yıl sonra hangi mesleklerin var olacağını bilmiyoruz” diyen Raman “Önümüzdeki on yıl içinde değişmeyen tek şey değişimin kendisi olacak” öngörüsünde bulundu.
Kariyerlerine yeni başlayanlar ne yapmalı
Raman, hangi iş unvanını veya rolünü istediğinizi düşünmek yerine, ne yapmak istediğinize, hangi becerileri geliştireceğinize odaklanmanızı ve bunları etkili bir şekilde kullanmanızı öneriyor.
İstihdam uzmanı, “En önemli şey becerilerdir” diyor ve ekliyor: “Beceri geliştirmek herkesin erken kariyerlerindeki odak noktası olmalı. Bunun nerede ve nasıl gerçekleşeceği ikincil bir konudur.”
Raman günümüz dünyasında işverenlerin çalışan becerileriyle ilgilendiğini ve bu becerilerin nerede öğrenildiğine bakılmaksızın işletmelerine sağlayacağı artı değere odaklandığını belirtiyor: "En iyi becerilerinizi değerlendirin ve onları nerede inşa ettiğiniz ve daha da önemlisi nerede uyguladığınız hakkında bir hikaye anlatmakta gerçekten iyi olun."
Araştırmalar da işverenlerin giderek çalışan becerilerine daha fazla önem verdiğini gösteriyor. LinkedIn verilerine göre işe alım sorumluları üniversite diplomaları gibi belgelerin yerine becerilere dayalı adayları işe alma olasılığı beş kat daha fazla.
Raman, "Gerçek bir uzmanlık oluşturduktan sonra, bir sonraki adım, bildiklerinizi belirli bir konuya veya tutkulu olduğunuz bir konuya nasıl uygulayabileceğinizi kendinize sormaktır" dedi.
Becerilerin yanı sıra öğrenme yeteneği de bir başka önemli odak noktası olarak öne çıkıyor. Zira sürekli değişen istihdam piyasasına uyum sağlayabilmek günümüz istihdam piyasası için oldukça önemli
Raman kariyerinin başındakilere ilgi duydukları alanlarda öğrenmeyi sevmenin yolunu bulmalarını tavsiye ediyor. İstihdam uzmanı bunun aynı zamanda belirli uzmanlık alanlarındaki belirli becerilerde daha iyi hale gelmenin yolu olduğunu da sözlerine ekledi.
İstihdam uzmanları işverenlerin mülakatlarda öğrenme kültürü hakkında sorular sormasının çok daha önemli olabileceğini belirtiyor. Raman bu yeteneğin işletmelerin ve işgücü piyasasının değişen doğasıyla daha uyumlu olacağını söyledi. LinkedIn yetkilisi ayrıca öğrenmenin çalışanlarla işverenler arasındaki bağı güçlendirdiğini ve işletmelere amaç sağladığını da söyledi.
Mülakatlarda maaş pazarlığı nasıl yapılmalı?
Wall Street’in korkulu rüyası yapay zeka
Z kuşağı ofise gitmeye neden daha istekli?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.