BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMuhittin Yurt, Finansgundem'e konuştu----

Muhittin Yurt, Finansgundem'e konuştu

Muhittin Yurt,  Finansgundem'e konuştu
16 Mayıs 2011 - 13:32 www.finansgundem.com

Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürlüğü'nden istifa eden Muhittin Yurt FİNANSGUNDEM'e konuştu

Muhittin Yurt sigorta sektörünün yakından tanıdığı bir isim. Sigorta Denetleme Kurulu'nda murakıp olarak başladığı sigortacılık sektörüne önce Demir Hayat Sigorta'da daha sonra Genel Yaşam Sigorta'da devam etti. Genel Yaşam Sigorta'nın İspanya'nın en büyük sigorta gruplarından biri olan Mapfre tarafından satın alınmasından sonra da genel müdür olarak Mapfre Genel Yaşam Sigorta'da görev aldı. Geçen hafta görevinden istifa eden Muhittin Yurt'a FİNANSGUNDEM olarak neler yapacağını sorduk. Çünkü sektörün başarılı yöneticileri arasında yer alan Yurt'un çok fazla boş durmayacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Mapfre Genel Yaşam Sigorta son yıllarda atağa kalkan bir sigorta şirketi olarak vitrindeki yerini aldı. Birçok başarıya imza attı. Özellikle seyahat ve sağlık sigortaları gibi belirli alanlarda atağa kalkan ve belirli bir pazar payı yakalayan Mapfre Genel Yaşam Sigorta'nın bu başarısında en büyük pay genel müdür Muhittin Yurt'a  ait. Sigorta sektöründe sevilen bir isim olan Yurt, yıllardır Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyordu. Peki Yurt neden istifa etti? Bundan sonra neler yapacak?  Ayrılık nedenini sorduğumuz Muhittin Yurt, FİNANSGUNDEM'e özel açıklamalar yaptı. Bu ayrılığın planlanmış bir ayrılık olmadığını söyleyen Yurt, "Bu ayrılığa tamamen prensiplerin çatışması olarak bakabilirsiniz. Herkesin prensipleri var. Hem yöneticilerin, hem çalışanların hem de sermayadarların belirli prensipleri var. Prensipler çatıştığı zaman profesyonellere ayrılmak düşer. Ben de öyle yaptım. Ama şunu söyleyebilirim. Bu transfer ya da başka bir yere geçmek için yapılmış bir ayrılık değil. Kesinlikle planlanmamıştı" dedi. Peki bundan sonra ne yapacak?
"Hayat devam ediyor" diyen Yurt, bir süre dinleneceğini daha sonra da yeni işler arayacağını söyledi. FİNANSGUNDEM olarak Muhittin Yurt'a başarılar diliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)