Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
48 yaşındaki Yusuf Yıldırım, Cevahirler İnşaat'a ait Şişli Cevahir Hotelde, muhasebe şefi olarak çalışıyordu. 2002 yılından beri otelde muhasebe krediler şefi olarak çalışan Yıldırım'ın sisteme kaydettiğini bazı bilgi ve belgeler müdür tarafından incelendi. Muhasebe müdürü, Yıldırım ile görüştüğünde genç adamın davranışlarında bir gariplik olduğunu fark etti ve şirketin geriye dönük kayıtların inceleme altına aldı.
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, incelemede muhasebe şefinin, borçlu olan firmaların sanki borcunun ödemiş gibi kayıtlarının değiştirdiğini, kendisi tarafından imzalanmayan bazı belgelerin bulunduğunu ve şirkete ait bazı çeklerin ödemelerinin Yıldırım'ın uhdesinde tuttuğunu tespit etti. Bunun üzerine durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar edildi. İhbar sonrası savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
6 MİLYONLUK ZARAR
Yürütülen soruşturma kapsamında otel kayıtları yeminli mali müşavir olan bilirkişi tarafından incelemeye alındı. Bilirkişi, Yıldırım'ın sahte imzalar atıp belgeler oluşturduğunu şirketi yaklaşık 6 milyon lira zarara uğrattığını belirten bir rapor sundu. Raporda Yıldırım'ın 2012 ila 2019 yılları arasında 18 firmadan tahsil etmediği paraları tahsil etmiş gibi gösterip 5 milyon 888 bin lira menfaat temin ettiğini, yine ödemeler için verilen 3 adet 70 bin lira tutarındaki çeki şirkete teslim etmediği anlatıldı. Yine raporda müdür Ali Ünye'nin imzasının taklit edilerek oluşturulmuş bazı fiş ve belgeler olduğunu belirledi.
ASIL MAĞDUR BENİM SAVUNMASI
Savcılık yürütülen soruşturmada muhasebe şefinin ifadesine başvurdu. Yıldırım, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtip, 'Asıl mağdur benim. 17 yıldır burada şef olarak çalışıyorum. Tek yetkili ben değilim. Benimle birlikte altı kişi daha vardı. Burada asıl mağdur benim. Ailemin ziynet eşyaları kasadaydı. Bunları iade alamadım. Ben aylık maaşımla geçinen bir insanım' ifadelerini kullandı.
43 YIL İSTENDİ
Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda Yusuf Yıldırım hakkında 11 kez resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği ve şirket yöneticilerinin dolandırıcılığı suçları kapsamında iddianame düzenlendi. 43 yıla kadar hapsi istenen muhasebe şefi ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.