Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin yönetimi ekonomik zorluklarla başa çıkamaz ve IMF'den kredi alırken Mısır Müftüsü Şevki Allam'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.
Mısır halkını 'paralarını bankalara yatırarak ekonomiye destek vermeye' çağıran müftü, 'bankaya konulan paranın ekonomik yatırım' olduğunu savundu.
Mısır'da yayın yapan El Nas kanalına konuşan Allam, bankaların tüzel kişilik sayıldığını, İslam'daki faiz yasağının ise gerçek kişiler arasında geçerli olduğunu dile getirdi.
"DİNİ-VATANİ GÖREV"
Kısa süre önce 2. dönem cumhurbaşkanlığına resmen başlayan Sisi'nin ekonomi politikalarına destek oluşturmaya çalışan Mısır Müftüsü, ''Bankaya konulan para ekonomik yatırımdır. Ekonomiyi desteklemek, dini ve vatani bir görevdir'' vurgusu yaptı.
Sünni İslam teolojisinin beşiği kabul edilen Kahire'deki El Ezher Üniversitesi de 2002 yılında Hüsnü Mübarek yönetiminin hükümetin faizle borçlanmayı öngören tasarısına destek vermişti.
DİN İŞLERİ GÖREVLİLERİNİN DE MAAŞLARI DA ENFLASYON NEDENİYLE DEĞER KAYBETTİĞİNDEN MAAŞLARI HER YIL ARTIYOR artmasaydı maaşlarının alım gücü enflasyon oranında düşecekti ENFLASYON SEVİYESİNDE FAİZ HARAM İSE MEMURLARA/EMEKLİLERE ENFLASYON ORANINDA MAAŞ ARTIŞI HARAMDIR KURAN'DA HARAM OLDUĞU BİLDİRİLEN FAİZ BORÇ/ÖDÜNÇ VERİLEN PARA/MALIN BORÇ VERİLDİĞİ TARİHTEKİ DEĞERİNİN ÜZERİNDE VADE DONUNDA FAİZ/PARA/MAL İSTENMESİDİR Örnek; borç verilen 10 ölçek buğday için dönem sonunda 10 ölçekten fazla buğday istenmesi haramdır 11 ölçek istenirse fazla istenen/ödenen bir/iki ölçek hediye sınıfına girebilir 20 ölçek/daha da fazlası istenirse işte bu KURAN'IN TASVİP ETMEYİP KATLAYARAK İSTEME HARAM SAYILAN FAİZ ÖLÇÜSÜDÜR
BANKADA 10 BİN TL BİR YIL VADELİ MEVDUATINIZ OLSUN YILLIK ENFLASYON DA %20 AÇIKLANMIŞ OLSUN Banka hiç faiz ödemez ise 10 bin tl para değişmeden 10 bin tl kalır ama para %20 değer kaybeder 10 bin liranın alım gücü 8 bin tl ye iner MUDİ'NİM ZARAR ETMEMESİ İÇİN BANKA %25 FAİZ ÖDERSE 10 BİN TL DEĞERİNİ/ALIM GÜCÜNÜ KAYBETMEMİŞ OLUR yani hiç faiz alınmamış sayılır
Enflasyonu hesaba katmadan faiz haram denilemez ENFLASYONUN ALTINDA AZ/DÜŞÜK FAİZ ÖDEMEK PARAYI/MALI EKSİLTMEK DEMEKTİR BİR YILLIK ENFLASYON %12 İSE BANKANIN MEVDUAT SAHİBİNE %12 ENFLASYONUN ALTINDA FAİZ ÖDEMESİ HARAM SAYILMALIDIR
Bir de Islam alimi olacak. Ayeti inkar ediyor. Bunlar dini bozan fasiklardir.
Cehennemden sıra numarası almış
Böyle şeyler basit değildir.Faiz haram değildir demişssin amma ya haramsa o kadar kişinin günahı senin üzerine.Bence mısırlıların tümü korkmadan bankalara faize para yatırsın.Nasıl olsa günah keçisi var.Belki şöyle haram olmayabilir yaşlı bir adamın parası var ama işletemiyor genç bir adam bu parayı çalıştırır para kazanırsa ve elde ettiği geliri eşit şekilde bölüşürlerse haram olmayabilir.Karda kendilerinin olacak zararda kendilerinin olması şartıyla.Gönül rizası olacak yoksa haram olur.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.