Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Maliye Müfettişleri adına basında yer alan ilanda, vergi denetim birimlerinin tek çatı altında toplanması uygulamasıyla Maliye Teftiş Kurulu'nun kapatılmasından duyulan üzüntü dile getirildi.
''Milletimize Arz-ı Veda'' başlığıyla yayımlanan ilanda, öncelikle ''vatanı ve milleti uğruna şehit düşen 13 askere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve millete başsağlığı dilendiği'' belirtildi.
İlanda, şu ifadeler yer aldı:
''1879 yılında Sultan II. Abdülhamit'in İrade-i Seniyyesi ile kurulan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Maliyeyi onlar bilir' dilerek mali idarenin en üst kademelerinde görevlendirdiği Maliye Müfettişlerinin oluşturduğu kurum, Maliye Teftiş Kurulu 7 Temmuz 2011 tarihli ve 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılmıştır.
Devlet Hazinesinin gelir, gider ve malvarlığının artmasına veya azalmasına yol açan tüm mali iş ve işlemleri denetlemekle görevli Maliye Müfettişleri, sahip oldukları vergi inceleme yetkisi nedeniyle salt vergi inceleme elemanı gibi değerlendirilerek 'vergi müfettişi' olarak görevlendirilmiştir.
Bizler, devletimize ve milletimize 132 yıl gururla hizmet etmiş milli bir müktesebatın temsilcileri olarak bu kurumun kapatılmasının doğru bir tercih olmayacağını ilgililere anlatmaya çalıştık ancak başarılı olamadık.''
''MALİYE TEFTİŞ KURULU ARTIK YOKTUR''-
Zor sınavlardan sonra göreve seçilen ve çok iyi yetiştirilen maliye müfettişlerinin bundan sonra da devlete ve millete her kademede hizmet vermeye devam edeceği belirtilen ilanda, şunlar kaydedildi: ''Ancak bir asrı aşan süre ile devlette çok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiş bir kurum, denetim ve yönetim kademelerine eleman yetiştiren Enderun geleneğinin devamı olan bir okul, Maliye Teftiş Kurulu artık yoktur.
Bu duyguyla kurucumuz Abdülhamit Han'a ve bu kurumu yeni devletimizde devam ettiren Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'e ve milletimizin en zor günlerinde kısıtlı imkanlarla fedakarca görev yapmış Maliye Müfettişi üstatlarımıza, bizlere olan güvenini hiç kaybetmemiş yüce Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Köklü kurumsal gelenekleriyle kendisinden sonra kurulan denetim kurumlarına örnek olmuş ve rehberlik etmiş Maliye Teftiş Kurulunun mensupları olan Maliye Müfettişlerinin mali denetim alanındaki bilgi birikim ve tecrübelerinden yararlanmanın yolunun yeniden açılacağını umuyoruz.
Milletimize arz-ı veda eder, en derin saygılarımızı sunarız.''
Nasıl bir mevzuat hazırlanmalıydı acaba ? yıllardır olduğu gibi temel amacı devletin gelirlerinin etkin sekilde toplanmasinda hizmet etmesi gereken denetim birimlerini sanki aralarında aşılamaz bilgi birikimi ve kalite farkı varmış gibi gene 3-5 sınıfa ve unvana ayırarak yapılmalıydı ? Ayrıca arkadasım mevzuatın gizli hazirlandigini nerden biliyorsun halktan biri olarak ? Devlet şahısların ,kurumların, birimlerin çıkarlarına göre karar almamış ve denetim memurlari arasindaki anlsilamaz farki giderme yonunde guzel bir uygulama gerceklestirmis ne guzel ... Maliye teftis niteliği itibariyle farklı dusunulebilirdi Bencede ama genel olarak tek çatı bence ülkemiz için daha iyi olacak ...
Alt kademeleri üst kademelerle eşit duruma getirmekle etkinlik arttırılamaz. Amaç etkinlik olsaydı gizli saklı mevzuat düzenlemesi ile değil, katılımcı şeffaf bir anlayışla akılcı mevzuat hazırlanabilirdi.
Kamu kurumlarında etkinliği artırma amacıyla yapılan tum düzenlemelerde , yetki ve özlük hakkı bakımından daha önce alt kademelerde bulunanlarla eşit duruma gelen her kadronun benzer açıklma yapması artık gelenek haline geldi. Görevlerini başkalarının görevlerinden üstün görmek , yaptıkları işi kimsenin yapamayacığına inanarak kendilerini mükemmeleştirmek sanırım bitek bizim memurumuza özgüdür. Devlete nasıl daha fazla yarar sağlayabilirim inancından yoksun bu düşüncede memurlarımızın motivasyonun tek kaynağını malesef koltuk , benzersiz özlük hakları ve maaş oluşturmaktadır.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.