Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kuyumcular Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı, Türkiye'de mücevherlerin yanında verilen sertifikaların geçersiz olduğuna ilişkin medyada yer alan iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.
Hoşhanlı yaptığı açıklamada, kuyumculuk mesleğinin gelenekleri ve sektörün tarihsel kriterleri olduğunu belirterek, kuyumcu denildiğinde akla güvenilir bir kimsenin geldiğini, kuyumcunun temel vasfının güven olduğunu vurguladı.
Bu iddiaların sansasyon oluşturmak için dile getirdiğini bildiren Hoşhanlı, "Bu haberler yanlıştır, sektöre hakaret içeren beyanlardır. Bu iddiaları sektör olarak kabul etmiyoruz. İTO Kuyumculuk Komitesi olarak bu iddiaları reddediyoruz. Bu asılsız iddialar meslek etiğine de ticaret etiğine de aykırıdır. Bunlar yanlış beyanlardır. Maksadını aşan haksız ithamlarda bulunmak, sektör temsilcisine yakışmıyor." diye konuştu.
İstanbul'da yaklaşık 8 bin kuyumcu bulunduğunu bildiren Hoşhanlı, güven duygusunu sarsacak beyanlarda bulunmanın kuyumculuk camiasına yapılmış çok büyük bir yanlış olduğunu, kuyumculuk camiasının güvenilir belgelere sahip olduğunu ve kuyumcuların güven esasıyla çalıştığını vurguladı.
Hoşhanlı, "Güvenilir olmayan zaten kuyumculuk yapamaz, sektörde barınamaz. Kuyumcunun verdiği her belge onun teminatıdır, geçerlidir." dedi.
Güveni zedeleyecek herhangi bir olayda kuyumcuları denetleyen mekanizmalar olduğunu bildiren Hoşhanlı, şunları kaydetti:
"Kuyumculukta iç denetim mekanizması vardır. Yanlış bir şey yapan kuyumcu ticaret hayatını devam ettiremez. Sorunlu mal satan kuyumcu sektörde dışlanır. Kendi içinde yanlış yapanı barındırmayan sektör, müşterisine daha dikkatli davranmaktadır."
Geçtiğimiz ay sonu İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, kendilerinin hazırladığı sertifika ile kuyumcunun verdiği kart arasında dağlar kadar fark olduğunu söylemişti. İşler, "Yüzüğün kuyumcu tarafından yazılan değerlerle fiyatı 3 bin dolar civarı. Bizim incelememizdeyse değerinin en fazla bin 750 dolar olduğu çıktı. Aradaki fark kuyumcunun cebine gidiyor. Bu konuda o kadar çok mağdur var ki” demişti.
Komedi gibi ama gerçek...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.