Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mücevher ihracatı, Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,65 artışla 530,6 milyon doları geçti. JTR Başkanı Burak Yakın, mevcut dinamiklerle artış trendine devam eden sektörün kısa sürede Türkiye ekonomisine katkılarının daha da değerleneceğini belirtti.
Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) tarafından açıklanan TİM verilerine göre Nisan 2022 mücevher ihracatı verilerine göre ihracatta artış trendi devam ediyor. Nisan ayında bir önceki yılını aynı dönemine göre yüzde 30,65 gösteren mücevher ihracatı 530 milyon 635 bin 282 USD olarak gerçekleşti.
Yılın ilk 4 aylık döneminde yüzde 30,49 artışla 1 milyar 812 milyon USD üzerinde mücevher ihraç edildi.
İhracat verilerini değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) Başkanı Burak Yakın, kendilerinden önceki dönemlerde görev yapan tüm yönetimlere teşekkür ederek, “Aldığımız emaneti en iyi şekilde değerlendirerek bizden sonraki arkadaşlarımıza bayrağı gururla teslim etmek istiyoruz. İhracatı tabana yayarak daha çok meslektaşımızın ihracat yapmasını sağlayacağız. Dünyada daha çok ülkeye ihracat yaparken katma değeri ve karlılığı da arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.
2022 Nisan ayında 114 milyon 285 bin USD ile en yüksek ihracat Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapıldı; yılın ilk 4 ayı değerlendirildiğinde en çok mücevher ihracatı yapılan ülke Amerika Birleşik Devletleri olurken bu ülkeyi Birleşik Arap Emirlikleri ve Hong Kong takip etti.
“Altından Mamul Mücevherci ve Kuyumcu Eşyası” ihracatın lideri
Ürün grupları bazında bakıldığında 2022’nin ilk 4 aylık döneminde yüzde 60,79 artış gösteren “Altından Mamul Mücevherci ve Kuyumcu Eşyası” ile İşlenmemiş ya da yarı işlenmiş altın ihracatı Türk Mücevher ihracatının liderliğini sürdürüyor. Yüzde 80’e yakın artış gösteren (altın ve gümüşten mamul) Pırlantalı mücevher ihracatı da ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor.
İklimlendirme sektörü 4 ayda 2,2 milyar dolarlık ihracat yaptı
İnşaat malzemeleri ihracatında çifte rekor
Otomotivde nisanda 2.7 milyar dolarlık ihracat
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.