BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMübariz Mansimov’dan yeni şirket atağı----

Mübariz Mansimov’dan yeni şirket atağı

Mübariz Mansimov’dan yeni şirket atağı
19 Mayıs 2014 - 15:30 www.finansgundem.com

Mansimov çocukları eğlendirmeye talip Türkiye’de birbiri ardına açılan çocuk eğlence merkezleri, işadamı Mübariz Mansimov’a esin kaynağı oldu

Mübariz Mansimov çocukları eğlendirmeye talip Türkiye’de birbiri ardına açılan çocuk eğlence merkezleri, işadamı Mübariz Mansimov’a esin kaynağı oldu. Mansimov, bu alana yönelik yatırım kararı aldı ve Kids Paradise adlı şirketi kurdu.
Türkiye’de son dönemde birbiri ardına çocukların hem eğlendiği hem de gelecekteki mesleklerini seçmelerine destek veren merkezlere yönelik yatırım yapılıyor. Trump Towers’ta 10 milyon dolara kurulan KidzMondo, Akasya Alışveriş Merkezi’nde 20 milyon dolara geçen ay hizmete giren Kidzania, İstanbul Marmara Forum’da 5 milyon euro yatırımın yapıldığı Minopolis Çocuk Şehri, bu tip yatırımların öncüsü oldu. 
Palmali Group’un sahibi, Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov da çocukları eğlendirmeye yönelik yatırım yapma kararı aldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre Mansimov, 24 Nisan tarihinde 100 bin lira sermayesi olan Kids Paradise Oyun Parkı Su Kaydırakları ve Eğlence Hizmetleri A.Ş. şirketini kurdu.
Şirketin iş konuları arasında her türlü oyun makineleri, oyuncak ve ekipman alımı, bu makinelerden oluşturulmuş çocuk oyun alanları ve eğlence merkezleri kurulumu ve işletilmesi; her türlü eğlence ve gösteri merkezi, sergi ve panayır alanı, kongre merkezi, sanatsal gösteri merkezi işletmek; atlı karınca, aqua park, su kayağı, su altı ve su üstü sporları gibi hizmetleri vermek, yurtiçi ve yurtdışında konserler, müzikal ve tiyatro oyunları dünlemek; eğlence ve yarışma programları organize etmek gibi başlıklar bulunuyor. 
Mübariz Mansimov, TMSF’den 90 milyon dolara satın alıp 150 milyon dolarla lüks otele dönüştürdüğü HSBC’nin eski binasını The İstanbul Edition olarak açtı. 
Son dönemde özellikle Bodrum Yalıkavak’taki marina yatırımıyla dikkat çeken Mansimov’un Türkiye’de medyadan gıda, otelcilikten güvenliğe kadar birçok alanda yatırımı bulunuyor. Son olarak Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ile birlikte 150 milyon dolara Günaydın Et’i aldığı öne sürülen Mansimov ve Şahenk’in restoran zincirinin 200 şubeye ulaşmasını hedeflediği belirtiliyor. İngiltere, Almanya, Fransa’dan sonra Dubai’de de şube açılması planlanıyor. Mansimov, geçen Mart ayında da Akatlar Restoran İşletmeciliği ve Gıda Ürünleri İthalat İhracat A.Ş.’yi kurdu. 

Meslekleri öğreniyorlar
KidZania, KidzMondo, Minopolis gibi merkezler, aslında minyatür birer şehir. Hastanesi, doktoru, güzellik merkezi, itfaiyesi, konser alanı gibi her birimi var. Uçak iniyor, gazete çıkıyor, otomobil tamir ediliyor, pizza pişiriliyor. Çocuklar burada bir yandan eğlenirken bir yandan da meslekler hakkında bilgi sahibi oluyor. KidzMondo’da 40’tan fazla meslek birimi var. Yılda 600 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. KidZania, 4 ile 14 yaşındaki çocuklar meslekleri yaşayarak öğreniyor. Buraya yapılan yatırım ise 20 milyon dolar. Yaklaşık 5 milyon euro yatırımla kurulan Minopolis de binaları, sokakları, hareket eden taşıtları ile gerçek bir şehir görünümünde...

Necla Dalan/Vatan
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)