BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMübarek, HSBC'nin başına iş açtı----

Mübarek, HSBC'nin başına iş açtı

Mübarek, HSBC'nin başına iş açtı
02 Mayıs 2011 - 08:50 www.finansgundem.com

HSBC, Mısır'da şu anda hakkında yolsuzluk soruşturmaları yürütülen siyasi ve iş dünyasının liderlerlerini zengin etmekle suçlanıyor

HSBC'nin, Mısır'da yolsuzluk iddialarıyla soruşturma altında olan 2 yap-satçı şirketine 450 milyon sterlin kazandırdığı iddia ediliyor. Adı yolsuzluğa karışan ve hakkında dava açılmış olan Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, HSBC'nin başını derde sokabilir.
HSBC'ye, Mısır'ın siyasi ve iş dünyasının önemli figürlerini zenginleştirdiği gerekçesiyle dava açılabilir. Hüsnü Mübarek ve yandaşları hakkında, ülkenin bazı varlıklarını yok fiyatına sattığı gerekçesiyle açılan soruşturmalar sürüyor.
Londra Şehir Üniversitesi'nin Araştırmacı Gazetecilik Ofisi'ne göre Mısır'daki en aktif banka olarak belirtilen HSBC, Mısır'ın en büyük ve zengin yapsatçılarına 450 milyon sterlin kazandırdı.
HSBC'nin adını da yolsuzluk davasına karıştıran şirketler ise Palm Hills ve TMG. Palm Hills'in yönetim kurulu başkanı, Mısır'ın eski ulaştırma bakanının kardeşi.
TMG ise, Mısır'daki Four Seasons otelinin sahibi.Olay, şimdiden HSBC'nin yolsuzluklara karşı duruşu konusunda kafalarda soru işaretleri yaratmaya başladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)