Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İsviçre'de yayın yapan Neue Zürcher Zeitung gazetesindeki rapora göre, 1980'li yıllarda Pakistan, nükleer silah malzemeleri üretmek için İran ile çalıştı.
Dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter 1981'de, Pakistan'ın bu projesine teknik destekte bulunan İsviçreli ve Alman şirketlere diplomatik uyarı yolladı.
CARTER'IN UYARISINDAN SONRA PATLAMALAR YAŞANDI
Carter'ın uyarısından aylar sonra 20 Şubat 1981'de Alman mühendislik firması Cora'nın bir üst düzey çalışanının evi, 18 Mayıs'ta ise bir diğer mühendislik firması Walischmiller'ın Almanya'nın Markdorf kentinde yer alan fabrika binası bombalandı.
Bunun yanı sıra nükleer projesinin sahibi olarak bilinen Pakistanlı mühendis Abdul Kadir Han ile İsviçre'nin Zürih kentinde görüşmelerde bulunan Alman mühendis Heinz Mebus'un Erlangen kentindeki ofisinde 6 Kasım'da patlama yaşandı.
Patlamaların ardından Pakistan'ın nükleer silah üretimine destek veren diğer İsviçreli ve Alman firmalara, kimliği belirsiz kişiler telefon yoluyla tehditte bulundu.
SALDIRILARIN ARKASINDA MOSSAD OLABİLİR
Gazetedeki raporda, Pakistan'ın nükleer silah geliştirmesinin İsrail için bir tehdit oluşturduğu, söz konusu bombalı saldırılar ve telefon tehditlerinin arkasında Mossad'ın olma ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.
İsviçreli tarihçi ve istihbarat uzmanı Adrian Hanni, gazeteye verdiği demeçte, bombalı saldırıları Mossad'ın planlamasının mümkün olabileceğini, fakat ortada henüz bunu kanıtlayan açık delil olmadığını belirtti.
Almanya'da 1981'de yaşanan patlamaları, daha önce adı bilinmeyen Güney Asya Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Örgütü üslenmişti. Olayların ardından bu örgütten bir daha haber alınamamıştı.
İsrail’de bir yıl içinde 3 Mossad ajanı intihar etti
Avrupa'nın göbeğinde bombacı kampı!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.