BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMoskova'da 17 yeni AVM açılıyor!----

Moskova'da 17 yeni AVM açılıyor!

Moskova'da 17 yeni AVM açılıyor!
20 Eylül 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

2024'te Moskova'da toplam 17 yeni alışveriş merkezi açılacak, bu rakam son on yılın en yüksek seviyesini temsil ediyor.

Rusya'nın başkenti Moskova, 2024 yılında perakende sektöründe önemli bir genişleme yaşıyor. Alışveriş merkezleri alanında yapılan yatırımlar şehri dönüştürmeye devam ederken, yeni projeler hayata geçiriliyor.

Türkrus'un İzvestiya gazetesinden aktardığına göre, yılın başından bu yana başkentte 6 yeni alışveriş merkezi açıldı ve yıl sonuna kadar 11 yeni merkezin daha faaliyete geçmesi bekleniyor. Toplamda 17 yeni alışveriş merkezinin hizmete gireceğine işaret eden gazete, bu rakamın son on yılın en yüksek seviyesine ulaşacağını vurguluyor.

Analistlere göre, Moskova'da yeni kullanıma giren ticari alanların büyüklüğü bu yıl 216 bin m2'yi geçecek.

Uzmanlar ne düşünüyor?

Uzmanlar, büyümenin arkasındaki ana sebebin Rusya'nın yeni ekonomik duruma uyum sağlaması olduğu görüşünde. Yabancı markaların çekilmesiyle birlikte yerel üreticiler ve küçük formatlı restoranlar sektörde boşalan yerleri dolduruyor. Özellikle düşük bütçeli harcamaların hedeflendiği küçük formatlı ticaret merkezlerine olan talep artmış durumda.

Fakat ticaret merkezlerinin toplam sayısındaki artışa rağmen, büyük projelerin hayata geçirilmesi giderek zorlaşıyor. Yüksek inşaat maliyetleri, uygun lokasyonların azlığı ve artan rekabet, devasa alışveriş merkezlerinin önündeki en büyük engeller olarak öne çıkıyor. Ancak sektör temsilcileri, bu durumun küçük formatlı ticari projelere olan ilgiyi artıracağı kanısında.

Sapphire AVM resmen kapanıyor, yerine ofis geliyorSapphire AVM resmen kapanıyor, yerine ofis geliyor

 

Rusya'nın ünlü AVM'si satılıyorRusya'nın ünlü AVM'si satılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)