Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Şubat ayı verilerinin ardından kurumlar, enflasyon tahminlerini yeniliyor. Türkiye için enflasyon, büyüme ve cari açık beklentilerinde revizyon yapan Morgan Stanley'in 2022 cari açık beklentisi üç katından fazla revizyona uğradı.
Kurum, CEEMEA bölgesi haftalık ekonomi bültenindeki Şubat ayı değerlendirmesinde, enflasyonun tüm alt gruplar bazında yükseldiğine dikkat çekerek, gıda ve enerji fiyatlarındaki yükselişin öne çıktığını açıkladı.
'Ertelenmiş kur etkisinin yansıması'
Son dönemde kurda yaşanan istikrara rağmen, kura karşı hassasiyeti bulunan tüm alt gruplarda tarihi fiyat artışları yaşandığına vurgu yapan Morgan Stanley, bu durumun yüksek enflasyon beklentileri ortamında 2021 yılının dördüncü çeyreğindeki ertelenmiş kur etkisinin yansıması olduğunu belirtti.
Hizmet enflasyonunun kur geçişkenliği ve enerji fiyatlarının etkisiyle yükseldiğini belirten Morgan Stanley, bu gruptaki enflasyonun yine de mal grupları enflasyonunun altında kaldığına dikkat çekti.
Enflasyon tahmini yüzde 66,5'e çıktı
Daha önce yıl içinde enflasyonun yüzde 55,3 ile zirve yapacağını öngören Morgan Stanley, bu tahminini yüzde 66,5 seviyesine çıkardı. Kurumun yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 38,8'den yüzde 46,1 seviyesine yükseldi.
2023 için enflasyon beklentisi 21,5
Morgan Stanley 2023 yılı enflasyon beklentisinde de yukarı yönlü revizyon yaptı. Buna göre 2023 enflasyon beklentisi yüzde 18,9'dan yüzde 21,5'e çıktı.
2022 cari açık beklentisi: 28 milyar dolar
Kurum raporda enflasyonun yanında diğer makro ekonomik göstergelere ilişkin analizlerini de paylaştı. Son gelen dış ticaret verileri, düşük turizm gelirleri ve yüksek enerji faturası dolayısıyla krizin beklenen etkileri ışığında kurum 2022 cari açık beklentisini 9 milyar dolardan 28 milyar dolara çıkardı.
Cari açığın milli gelire oranına ilişkin tahmin ise yüzde 1,6'dan yüzde 3,8'e yükseltildi.
Büyüme beklentisi düştü
Kurum büyüme beklentisi de revize etti. Daha önce Türkiye'nin 2022'de yüzde 3,5 büyümesini bekleyen Morgan Stanley, bu beklentisini yüzde 3'e çekti.(BloombergHT)
JPMorgan Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti
Morgan Stanley, Fed'den 2022'de 6 faiz artırımı bekliyor
Morgan Stanley, Çin'in büyüme tahminini düşürdü
Goldman Sachs'tan Türkiye'de rekor enflasyon beklentisi
Hangi enflasyon.yasadigimmi,iktidarın söylediğimi.
Adamlar vallahi öyle gercekleri yüzüne carpıyorlarki bağırıp cagırmana bakmıyorlar bile dış güçler iç gücler palavralarına aldırmıyorlar ilme bilme ekonominin bilimsel gerçekleriyle ortacag gerisindeki akıl dışı cagdısı zihniyetin günümüzde asla geçerli olmadını sana olması gerekeni bütün gerçekliğiyle söylüyorlar her dedikleri gerçek çıkıyor
Bunların kafası basmaaağzz, bunlar bu işten anlamaağz. Ben ekonomistim. Gerekirse gizlerimden ışık saçar düşürürüm bu enflasyonu.
eyyyy morgın staleyden kimsin
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.