BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley Merkez'den ne bekliyor?----

Morgan Stanley Merkez'den ne bekliyor?

Morgan Stanley Merkez'den ne bekliyor?
05 Nisan 2016 - 09:09 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, TCMB'nin faiz koridoru üst bandında indirimi artırmasını riskli görüyor

Morgan Stanley, Türkiye'de dün açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yayınladığı raporda, çekirdek TÜFE endekslerinde Temmuz 2015'ten bu yana ilk kez yıllık bazda düşüş yaşanmasının enflasyon görünümünün önümüzdeki aylarda iyileşeceğine işaret ettiğini bildirdi.

Enflasyon görünümün 2. çeyrek daha iyi olacağını öngördüklerini belirten Morgan Stanley, ancak bu iyileşen görünüm ile TCMB'nin faiz koridoru üst bandında indirimi 25 baz puandan 50 baz puan veya üzerine çıkarmasının şu aşamada çok riskli olacağını da savundu.

Morgan Stanley, enflasyon görünümünde iyileşmeye rağmen Türkiye'de reel politika faizinin hala gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerine göre düşük olduğunu da ifade etti.

Morgan Stanley, 2. çeyrekte yüzde 7'nin hafif üzerinde istikrar kazanmasını beklediği enflasyonun 3. çeyrekten itibaren yönünü tekrar yukarı çevireceğini öngördüklerini de vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)