Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmanın, gaz ihracatında pazarını genişletme imkanı tanıması dolayısıyla İsrail için kredi pozitif nitelikte olduğu belirtilen raporda, "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik anlaşmaya varılmasının, bölgesel politik istikrarı desteklemesini bekliyoruz." ifadesine yer verildi.
Raporda görüşlerine yer verilen Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İsrail Başanalisti Kristin Lindow, geçen hafta Türkiye ve İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşmaya varıldığını anımsatarak, Türkiye'nin anlaşma kapsamında Aşhod limanı üzerinden Gazze'ye insani yardım ulaştırabileceğini kaydetti.
Lindow, Türkiye'nin ayrıca bu anlaşmayla Gazze'de bir elektrik santrali ve hastane inşa edeceğini aktararak, bölgedeki diğer altyapı projelerine de katkı sunacağını dile getirdi.
İki ülke arasındaki anlaşmanın, bölgesel istikrarsızlığın arttığı bir ortamda gerçekleştirildiğine işaret eden Lindow, "Büyükelçilerin görevlendirilmesi de dahil, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak normalleşmesi, daha yakın iş birliğinin oluşmasını ve bölgesel koordinasyonun artmasını sağlayacak." değerlendirmelerini yaptı.
Kristin Lindow, anlaşmanın enerji alanında da yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağına dikkati çekerek, şunları ifade etti:
"Laviathan gaz sahası İsrail ekonomisi ve ülkenin mali pozisyonu için yukarı yönlü potansiyel sunuyor. Öte yandan, geçtiğimiz ay çözüme kavuşturulan denetimsel süreçteki gecikmeler projenin uygulanabilirliğini tehlikeye sokuyor. Buna ek olarak, gazın öncelikli alıcısı durumunda bulunan Mısır yakın zamanda kıyı şeridinde gaz yatakları keşfetti. Bu yüzden daha önce düşünülenin aksine Mısır, İsrail gazının uzun vadeli müşterisi olamayabilir. Türkiye ile varılan anlaşma yeni bir fırsat yaratıyor. Türkiye Akdeniz'de yeni bir boru hattının inşa edilmesiyle Laviathan gazının başlıca pazarı olabilir. Artık iki ülke gaz anlaşması müzakerelerine hazırlanabilir Türkiye aynı zamanda Doğu Akdeniz havzasından Avrupa'ya uzanacak ihracat için önemli bir rota sağlıyor. Bu Rus gazı için alternatif sunabilir."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.