Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışının ardından (Brexit) 2 yıl kadar sürecek bir geçiş süreci konusunda anlaşmaya varmasının kredi notu açısından pozitif bir gelişme olduğunu duyurdu.
Moody’s'ten yapılan açıklamada, Bexit ile ilgili değerlendirmelere yer verildi.
Açıklamada, İngiltere'nin AB ile Brexit'in ardından 2 yıl kadar sürecek bir geçiş süreci konusunda anlaşmaya varmasının kredi notu açısından pozitif bir gelişme olduğu belirtilerek, halen Brexit kaynaklı belirsizliklerin devam ettiği vurgulandı.
Açıklamada, söz konusu anlaşmanın geleceğinin, Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda arasında yeniden sınır oluşturulması olasılığı gibi konuların da bulunduğu tartışmalı alanlarda sorunların çözümlenmesine bağlı olduğu bildirildi.
İngiltere’nin, Brexit sürecinin sonunda AB ile tam anlaşma sağlayamaması durumunda bunun ülke ekonomisi üzerinde büyük ölçüde olumsuz sonuçlarının olabileceği vurgulanan açıklamada, "Nihai bir anlaşmaya varılmaması halinde İngiltere’nin AB ile gelecekteki uzun vadeli ilişkilerine dair belirsizlikler devam edecektir." denildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody’s Direktörü ve Kredi Stratejisti Colin Ellis, Brexit sonrası döneme ilişkin olarak daha belirgin bir görünümün oluşmasının kredi notu açısından pozitif bir gelişme olduğunu belirterek, "İngiltere’nin AB iç piyasasına 2020 sonuna kadar erişiminin devamının sağlanması, denetim ve ticaret uygulamaları için mevcut dar zaman dilimini genişletti." ifadesini kullandı.
Ellis, anlaşmanın İngiltere’ye AB ile yapmayı planladığı serbest ticaret anlaşması müzakereleri için de zaman kazandırdığını kaydetti.
AB ve İngiltere, geçen haftanın başında, Brexit'in ardından 2 yıl kadar sürecek bir geçiş süreci konusunda anlaşma sağladığını açıklamıştı.
AB Komisyonu'nun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, geçiş sürecinin büyük olasılıkla 31 Aralık 2020'de sona ereceğini, geçiş döneminde vatandaşlar ve işletmelerin karşılıklı mevcut haklardan faydalanmaya devam edeceğini, İngiltere'nin bir süreliğine AB’nin Gümrük Birliği, Tek Pazar ve diğer politikalarından faydalanabileceğini duyurmuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.