Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Moody’s Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Ülke Kredileri Risk Direktörü Yves Lemay, ekonomideki kısıtlamaları ve hassasiyetleri azaltabilecek, tasarruf oranlarının artırılması, dış finansmana bağımlılığın azaltılması gibi dikkate değer yapısal reformların duyurulması ve uygulanmasının Türkiye'nin reyting istikametine bir miktar istikrar kazandırabileceğini belirterek, "Bu dikkate değer reformlar Türkiye'nin kredisine pozitif etki gösterebilir." dedi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in dün Londra’da düzenlediği "Gelişen Piyasalar Zirvesi"nde soruları yanıtlayan Lemay, şu anda gördüklerinin; mali teşvikler yoluyla bankacılıkta kredi büyümesini artırmak için ihtiyati tedbirlerin kolaylaştırıldığı, parasal politikanın enflasyondan çok büyümeye odaklandığı bir politika müdahalesi olduğunu söyledi.
Lemay, "Bu bağlamda, hükümetin büyük çaplı bir yapısal ekonomik reform programına girişmesini beklemiyoruz. Fakat bu yönde ilerlenmesi için bir karar verilirse bahsedilen reformların kapsamına ve zamanlamasına bağlı olarak bu yaklaşım, krediye pozitif etki gösterebilir." ifadelerini kullandı.
Politik risklerin hala büyümeyi baskıladığını öne süren Lemay, şunları kaydetti:
"Ekonomideki kısıtlamaları ve hassasiyetleri azaltabilecek, tasarruf oranlarının artırılması, dış finansmana bağımlılığın azaltılması gibi dikkate değer yapısal reformların duyurulması ve uygulanması, Türkiye’nin reyting istikametine bir miktar istikrar kazandırabilecek bir gelişme olabilir. Bu dikkate değer reformlar Türkiye'nin kredisine pozitif etki gösterebilir."
"Ekonomik ve politik gelişmeleri izlemeye devam ediyoruz"
Yves Lemay, Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, her ülke kredi notu ile ilgili olduğu gibi ekonomi ve mali politika gündemini etkileyebilecek ekonomik ve politik gelişmeleri izlemeye devam ettiklerini söyledi.
Moody’s’in dün, Londra’daki gelişen piyasaları ele alan zirvesinde yapılan sunumda, "Hükümet ekonomik reform programını geliştirerek, büyümeyi destekleyerek, tasarruf oranını artırarak ve dış finansmana olan sermaye bağımlılığını azaltarak bizi şaşırtabilir." ifadeleri kullanılmıştı.
Moody’s’ten dün yapılan açıklamada da Türkiye’de reel büyümenin bu yıl yüzde 2,6, 2018'de ise yüzde 2,9 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği kaydedilmişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.