BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's Japonya'nın notunu indirdi----

Moody's Japonya'nın notunu indirdi

Moody's Japonya'nın notunu indirdi
01 Aralık 2014 - 10:46 www.finansgundem.com

Moody's Japonya'nın notunu AA3 seviyesinden A1 seviyesine düşürdü

Moody's Investors Service, Japonya'nın borç kredi notunu 1 kademe indirerek Aa3'den A1'e çekti. Görünümü ise 'durağan' olarak belirledi.

Moody's yaptığı açıklamada, mali açığın azaltılması hedefinin ulaşılabilirliği konusunda artan belirsizlik, büyümeyi güçlendirici politika tedbirlerinin zamanlaması ve etkinlikleri konusunda belirsizlik, Japon devlet tahvili getirilerinde artan risk ve orta vadede azalan borç ödeme yeterliliğinin kredi notunun indirilmesinde etkili olduğunu vurguladı.

Moody's, A1 kredi notunun Japon hükümetinin ciddi kredibilitesini, güçlü bir dış pozisyonu olan büyük ve çeşitlendirilmiş ekonomisini, çok yüksek kurumsal gücünü ve çok güçlü yurtiçi fonlama tabanını yansıttığını belirtti.

Moody's 'durağan' görünümüm ise ciddi mali konsolidasyon ve ekonomik büyümenin yeniden başlamasını içeren yukarı yönlü riskler ile, deflasyonist basıların yoğunlaşması ve ekonomide ivme kaybı gibi aşağı yönlü riskler arasındaki dengeyi yansıttığını ifade etti.

Moody's Japon borçlanma notunun indirilmesinin yabancı ve yerel para cinsinden ülke ve banka mevduat tavanlarını etkilemediğini de belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)