BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: IMF kredisi olmaz ise Pakistan temerrüde düşebilir----

Moody's: IMF kredisi olmaz ise Pakistan temerrüde düşebilir

Moody's: IMF kredisi olmaz ise Pakistan temerrüde düşebilir
09 Mayıs 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Moody's analisti Grace Lim, "Çok zayıf olan rezervleri dikkate alındığında, bir IMF programı olmadan Pakistan temerrüde düşebilir" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, IMF'in kurtarma kredisi sunmaması halinde Pakistan'ın temerrüde düşebileceğini bildirdi.

Pakistan'ın Haziran sonrasında takip edebileceği finansman seçeneklerinin belirsiz olduğunu ifade eden Moody's analisti Grace Lim, "Pakistan'ın Haziran'da sona erecek cari mali yılda dış ödemelerini yerine getireceğini değerlendiriyoruz. Ancak, Pakistan'ın Haziran sonrası için finansman seçenekleri oldukça belirsiz. Çok zayıf olan rezervleri dikkate alındığında, bir IMF programı olmadan Pakistan temerrüde düşebilir" dedi.

Pakistan'ın IMF'ten alacağı 6,5 milyar dolar kurtarma kredisi hükümetin bazı kredi şartlarını yerine getirmemesi deneniyle durdurulmuştu. Bu yıl yapılacak seçimler öncesi artan siyasi gerilimin bu IMF kredisinin gelmesini geçiktirmesi riski de bulunuyor.

Pakistan Merkez Bankası faiz artırdı

 

Çin, Pakistan'ın 2 milyar dolarlık kredisinin vadesini uzattı!

 

IMF, Orta Doğu için endişeli

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)