BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's bu sefer de pas geçti----

Moody's bu sefer de pas geçti

Moody's bu sefer de pas geçti
07 Aralık 2014 - 07:35 www.finansgundem.com

Moody’s en son 11 Nisan’da Türkiye’nin notunu güncelleyip görünümü düşürürken Ağustos’tan sonra Aralık ayı takvimini de pas geçti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s,  Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemezken neden güncellemediğine açıklık getiren bir açıklamayı resmi internet sitesine koydu. Açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi  notu ve görünümünde güncellemeye gidilmedi. 

“Moody’s bu açıklamayı AB Ülkeleri Derecelendirme  takviminin 5 Aralık 2014 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek  amacıyla yapmaktadır. Açıklama, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve  resmi bir kredi notu açıklaması değildir” denilen açıklamada,  Türkiye, İsveç ve Azerbaycan’ın kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi. 

Cari açık yoksa terör

Moody’s’in Ağustos’ta  yapması beklenen güncellemeyi de yapmaması eleştirilere neden olmuştu. Kuruluş, böylece 2014 yılında Türkiye’nin kredi notunun güncellenebileceği 3 tarihin  2’sinde herhangi bir değerlendirme yapmamış oldu. 

Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye için en büyük riski cari açık olarak görürken son dönemdeki değerlendirmelerde petroldeki düşüşten dolayı bu riski çok fazla öne çıkaramadıkları bunun yerine yeni risk noktaları bulup parlattıkları da dikkati çekiyor. IŞİD’in potansiyel terör eylemleri Suriyeli göçmenler konusu ve çözüm sürecindeki aksaklıklar derecelendirme kuruluşlarının yeni bahaneleri olarak öne çıkıyor. MerkeziNew York’ta bulunan Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünü en son 11 Nisan tarihinde yapılan  güncellemeyle “durağan”dan, “negatif”e çevirirken, “Baa3” olan kredi notunu teyit etmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)