<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's bankacılık sistemi için negatif----

Moody's bankacılık sistemi için negatif

Moody's bankacılık sistemi için negatif
03 Mayıs 2017 - 09:38 www.finansingundemi.com

Moody's Türk Bankacılık sistemi için görünümü negatif olarak devam ettirdi

Moody's Investors Service, Türkiye'nin bankacılık sistemi için görünümü 'negatif' olarak devam ettirdi. Negatif görünümün Türk bankalarının zorlu bir faaliyet ortamında finansal değerlerinin zayıflayacağı beklentilerini, Türk bankacılık sisteminin gelecek 12-18 aydaki kredibilitesine yönelik beklentileri yansıttığını vurguladı.
Moody's bugün yayınladığı "Bankacılık Sistemi Görünümü: Türkiye "raporunda ayrıca, Türk bankalarının finansal değerlerinin 2016'da ve 2017 başlarında esnek olmaya devam ettiğini belirtirken, yurt içi
politik gelişmeler, jeopolitik gerilimler, TL'de potansiyel değer kaybı ve zayıflayan yatırımcı güveni gibi faktörlerin bir araya gelmesinin zaman içinde finansal değerleri kötüleştirmesinin beklendiğini ifa etti.
Yüksek fonlama ve döviz kuru hedge maliyetlerine, banka karlılıklarında düşüş yaşanmasının da muhtemel olduğunu ifade eden Moody's, yavaşlayan kredi büyümesi ve daha yüksek kredi zarar karşılıklarının 2016'da risk ağırlıklı varlıklardan elde edilen yüzde 1,8 karı zayıflatacağını savundu.
Bankaların sermayelerinin güçlü olmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu belirten Moody's, bununla birlikte Türk Lirası'nın değer kaybetmeyi sürdürmesi halirde CET1 oranının 2017'de 2016 sonundaki
yüzde 13,2'nin altına gelebileceğini vurguladı.
Moody's ayrıca, "Azalan yatırımcı güveni görünüm döneminde toptan fonlama maliyetlerini artırabilir. Kısa vadeli döviz fonlamasına yüksek bağımlılıkları dikkate alındığında, döviz toptan fonlamasına erişimde ve maliyetlerde bozulma Türk bankaları için önelli bir risk olmaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı. Raporda, Türk hükümetinin gerektiğinde bankacılık sistemini destekleme kapasitesini azalmakta olduğu görüşü de dile getirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abc03 Mayıs 2017 12:20

    cesareti olan banka varsa..100 bin tl üzeri kgf kredisi kullandırdığı tüm müşterilerin bu kredileri nereye harcadığını açıklasın..yeni arabaları evleri dükkanları arsaları aldıklarını ve mevcut kredilerini kapamalarını göreceksiniz..yüzde 10 u bile hammade veya makine almamıştır !!!

  • realite03 Mayıs 2017 12:17

    kgf imdatlarına yetişmeseydi bankacılık bitmişti..devlet garantisindeki kredilerle sorunlu kredilerini kurtardılar..artı gelir yazdılar..

  • bb03 Mayıs 2017 11:38

    Bankalar her zaman dünyanın karını ediyor hala sıkıntıdalar zordalar amma ağlıyorlar...