BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti----

Moody's, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti

Moody's, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti
24 Temmuz 2024 - 07:06 www.finansgundem.com

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu iki basamak yükseltmesi sonrası bu kez de 17 Türk bankası için kredi notlarını ve Temel Kredi Değerlendirmelerini yukarı yönlü revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu iki basamak yükseltmesinin ardından, 17 Türk bankası için yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli mevduat, ihraççı ve kıdemli teminatsız kredi notlarını ve Temel Kredi Değerlendirmelerini yukarı yönlü revize etti.

Moody's'in not artırımından etkilenen bankalar; Akbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, TSKB, YapıKredi, Garanti BBVA, Odea Bank, Alternatifbank, Türk Eximbank, Nurol Yatırım Bankası, TEB, Şekerbank, QNB Finansbank, Denizbank ve HSBC Bank oldu.

Açıklamada, "Derecelendirme eylemi, Türkiye Hükümeti'nin ihraççı derecesini daha önce B3'ten B1'e yükseltme ve olumlu bir görünümü sürdürme kararımızı takip ediyor. Aynı zamanda, Türkiye'nin yabancı para ülke tavanını B2'den Ba3'e ve yerel para ülke tavanını Ba3'ten Ba1'e yükselttik. " denildi.

Moody's'in not artışına iş dünyası tepkisi: Güven artışının işareti!Moody's'in not artışına iş dünyası tepkisi: Güven artışının işareti!

 

Piyasalar Moody's kararına kilitlendiPiyasalar Moody's kararına kilitlendi

 

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi bekleniyorMoody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)