BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's, fırsatı hiç kaçırmadı!----

Moody's, fırsatı hiç kaçırmadı!

Moody's, fırsatı hiç kaçırmadı!
20 Temmuz 2016 - 09:59 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, not indirimi için 17 Türk bankasını gözden geçiriyor...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's geçtiğimiz cuma günü meydana gelen başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu düşürmek üzere gözden geçirmeye aldıktan sonra 17 Türk bankasının da notunu düşürmek için izlemeye alıyor.

Bankaların notlarının düşürülmek üzere gözden geçirilmesine sebep olarak siyasi ve ekonomik durumdan dolayı ortaya çıkan risklerin değerlendirilme ihtiyacını gösteren Moody's, bu risklerin hükümetin bankalara istendiği zaman yardım edebilme kabiliyeti ve istekliliğindeki potansiyel zayıflama ve bankaların finanslarını olumsuz etkileyecek yerel operasyon ortamında daha çok kötüleşme olduğunu belirtti.

Moody's her ne kadar tüm finansal kurumların son olayların ekonomik ve mali sonuçlarından etkileneceğini düşündüğünü belirtse de, kurumlarının notlarını birer birer ele alacağını açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet k20 Temmuz 2016 11:04

    Notları negatif izlemeye alınan bankaların listesi şöyle Akbank TAS, Alternatifbank A.S., Burgan Bank A.S., Denizbank A.S., Finansbank AS, HSBC Bank A.S. (Turkey), ING Bank A.S. (Turkey), Şekerbank T.A.S., T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası AS, Türkiye Garanti Bankası AS, Türkiye Halk Bankası A.S., Türkiye İş Bankası AS, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.S., Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Yapı ve Kredi Bankası AS.

  • ahm krk20 Temmuz 2016 11:01

    hangi bankalar bunlar ?mevduat için risk olurmu?