Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Mobilya sektöründe sünger krizi yaşanıyor. Yurt dışından getirilen süngerin ham maddesine ulaşmada zorluk yaşandığı için sünger bulamadıklarını belirten üreticiler, bu durumun tüketiciye yüzde 12 civarında yansıdığını söyledi. Üreticiler, "Süngeri yüzde 47 zamlı alıyoruz. Eğer bu şekilde devam ederse birkaç ay içerisinde koltuk üretemeyeceğiz, sizler de oturamayacaksınız" dedi.
Mobilya sektöründe ana gündem maddesi sünger sorunu. Üreticiler, Almanya’da bir kimya fabrikasında çıkan yangın nedeniyle Türkiye’deki fabrikalarda sünger bulamadıklarını, alabildikleri süngerin de yüzde 47 zamlı olduğunu söyledi. Yaşanan durumun tüketiciye yüzde 12 yansıdığını kaydeden üreticiler, durumun bir an önce çözüme kavuşmasını talep etti.
'HEM ZAMLI HEM DE NAKİT ALMAK ZORUNDAYIZ'
Üretici Kıyasettin Yük konuyla ilgili, "Ham madde sıkıntısından ciddi oranda etkilendik. Süngere zam gelince imalatta da satışta da zorlanıyoruz. İşler durduğunda biz de personel de sıkıntıya düşüyor. Çözüm bulunması gerekiyor. Bize Almanya’da süngerin ham maddesini üreten fabrika yandığı için bu sorun yaşandığı söyleniyor ama yeterli bir bilgi verilmiyor. Herkes şaşkın durumda. Sünger koltuğun üçte biridir. Dolayısıyla maliyet yükseliyor. Bu durum tüketiciye yüzde 12 oranında yansıyor. Bu sıkıntı 1 aydır var. Şimdi daha da kötüye gidiyor. Süngerleri hem yüzde 50’ye yakın zamlı alıyoruz hem de nakit vermezsek sünger alamıyoruz. İşlerimiz yarı yarıya düştü" dedi.
'BUGÜN ALSAN YARIN YOK DİYECEKLER'
Aynı zamanda Ege Mobilya Sanayi ve İşadamları Derneğinin (EMODER) kurucu üyesi ve başkan yardımcısı İmran Yük ise "En büyük sıkıntımız sünger fiyatlarındaki artış. Gelen zamlardan dolayı fiyat ayarı yapamıyoruz. Yarın ne olacağı belli değil. Şuan süngere yüzde 47 zam geldi. Sünger fabrikaları, Almanya’da bir fabrikanın yanması sonucu sorunun yaşandığını söylüyor. Süngerin ham maddesini bulmada sıkıntı olduğu için üretici fabrikadan bugün sünger alsa yarın ‘yok’ diyecekler. Eğer bu şekilde devam ederse birkaç ay içerisinde koltuk üretemeyeceğiz, sizler de oturamayacaksınız" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.