Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği rakamlarından derlenen verilere göre, sektörün ihracatı, yılın ilk çeyreğinde 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 27,5 artarak 1 milyar 933,3 milyon dolar oldu.
Bu dönemde mobilya ihracatı ise 1 milyar 149 milyon dolara ulaşarak en yüksek ilk çeyrek rakamına imza attı.
Sektörün mart ihracatında ise yüksek artışlar görülmeye devam etti. Martta 2021'in aynı dönemine kıyasla mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde yüzde 29,6, mobilyada ise yüzde 22 yükseliş yaşandı.
En fazla ihracat ABD'ye
Mobilya sektörü martta en çok ABD, Almanya, Fransa, Irak ve Libya'ya ihracat yaparken, en çok artış yaşanan pazar yüzde 65 ile Katar oldu. Bu dönemde en çok çocuklar için karyola ve beşikler, oturmaya mahsus mobilyalar, yemek ve oturma odaları için ahşap mobilyalar, metal mobilyalar, yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilya ihraç edildi.
"Sektörümüzü birçok gelişmiş ülke pazarında öne çıkardık"
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, daha önce yapılan çalışmalar ve atılan adımlar doğrultusunda sektörün inanılmaz bir ivme kazandığını belirterek, "Üretimde ve ihracattaki başarımızla sektörümüz birçok gelişmiş ülke pazarında öne çıkmayı başardı" dedi.
Her yıl ülke ihracatına milyarlarca dolar katkı sağladıklarını aktaran Özkan, "Bugün durup dinlenmek gibi bir şansımız yok. Daha da ileri gitmemiz gereken bir zamandayız. Sanayicimizin emeğini, alın terini ve üretimini bugünden daha iyi bir geleceğe, aldığımız noktadan daha da yükseğe taşımak zorundayız." diye konuştu.
Özkan, kısa süre önce başkanlık koltuğuna oturduğunu anımsatarak, kendilerine teslim edilen başarı bayrağını daha da ileri taşıyacaklarını, gerekli tüm adımları atacaklarını ve başarı hikayelerinin üstüne yenilerini ekleyeceklerini söyledi.
İlk çeyrekte 693 milyon dolarlık kağıt ve karton ürünü ihraç edildi
Öte yandan, sektörün kağıt ve karton ürünü ihracatı da hızla artmaya devam etti. Ocak-mart döneminde bu grubun sektör ihracatından aldığı pay 693 milyon dolara yükseldi.
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Alican Duran, söz konusu gelişmeye ilişkin, dünyanın, kağıt ve karton mamullerine olan talebinin her geçen yıl artacağını söyledi.
Duran, "Sektörümüz, bugünün ve geleceğin kritik sektörleri arasında bulunuyor. Bunu çok iyi bilerek, dünya pazarında Türkiye'nin ve Türk kağıt sanayicilerinin adını daha fazla duyurmamız için kağıt ve kartonda katma değerli ürüne, sürdürülebilirliğe ve geri dönüşüme daha fazla önem vermeliyiz" diye konuştu.
Ayakkabı ihracatında tüm zamanların ilk çeyrek rekoru
Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında artış
Kuru meyve ihracatında lider kayısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.