Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’nin mobil bankacılık saldırılarında dünya 2.’si olduğunu ifade eden Çelik, kaynağı bilinmeyen uygulamaların telefona yüklenmemesi gerektiğini söyledi.
Garanti Bankası ve Türk Telekom’un altyapısına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıların ardından gözler bu alana çevrildi. Vatandaş finansal verilerinin güvende olup olmadığını merak ederken altyapıda yaşanan aksaklıklar dikkat çekiyor. 2006 yılına kadar hacker olarak faaliyetlerini sürdüren, 2006 yılında ise beyaz şapkalı olarak siber güvenlik sektörüne ağırlık veren Eyüp Çelik yaşanan sorunlar ve alınması gereken önlemlerle ilgili Sozcu.com.tr’ye konuştu.
‘150 MİLYONDAN FAZLA ZARARLI YAZILIM’
Çelik, Türkiye’nin dünyadaki hacker’ların hedefinde olan bir ülke olduğunun altını çizerken şu ifadeleri kullandı: “Kaspersky Lab'ın Global Araştırma ve Analiz Ekibine göre 2019 yılının ilk çeyreğinde META (Ortadoğu, Türkiye, Afrika) bölgesine yönelik güncel veriler paylaşıldı. Açıklanan istatistiklere göre, Türkiye'ye 150 milyondan fazla zararlı yazılım saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu istatistik değer göz önüne alındığında 2018 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 8.2 artış gözlenmektedir.
1.2 MİLYON OLTALAMA
Ayrıca, META bölgesi göz önüne alınarak, Türkiye oltalama saldırısı, zararlı yazılım ve mobil zararlı yazılım saldırıları kategorilerinde birinci sırada yer almıştır. Türkiye'ye 3 ayda 1.2 milyondan fazla oltalama saldırısı yapıldı. 2018 yılının ilk çeyreği göz önüne alındığında oltalama saldırısı yüzde 70 oranında artmıştır. Yıllık 39 milyon civarında zararlı yazılım saldırısına maruz kalan Türkiye, 87 bin civarında ise mobil zararlı yazılım saldırısına maruz kalmaktadır.
Siber güvenlik uzmanı Eyüp Çelik
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.