BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMnuchin'den Çin'e gözdağı ----

Mnuchin'den Çin'e gözdağı

Mnuchin'den Çin'e gözdağı
24 Haziran 2020 - 09:30 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, ABD'li şirketlerin, Çin ekonomisi içinde adil ve eşit bir şekilde rekabet edememelerinin ABD ile Çin arasında gerilim yaratacağını ve iki ülke arasındaki bağların zedeleneceğine vurgu yaptı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ekonomisinde ABD şirketlerinin adil ve eşit bir temelde rekabet etmelerine izin verilmemesi halinde ABD ve Çin ekonomileri arasında bağların kopabileceği uyarısında bulundu.

Bloomberg ve Invesco sponsorluğunda düzenlenen sanal bir etkinlikte konuşan Mnuchin, Çin'in Faz 1 ticaret anlaşmasını şartlarını haylata geçirmesini ve ABD'den mal, enerji ve hizmet alımlarında devasa artışlar gerçekleştirmesini beklediklerini de vurguladı.

Mnuchin, "Eğer Çin'de adil ve eşit bir temelde rekabet edebilirsek, Amerikalı işletmeler ve işçiler için büyük bir fırsat olur. Çin büyük ve büyüyen bir orta sınıfa sahip" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)