Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016, Fransa'nın Cannes kentinde kapılarını açtı. Türkiye, MIPIM 2016'ya 23 firma ve belediye ile katıldı. Toplam katılımcı sayısında ilk 10 ülke arasına girdi. Cuma gününe kadar açık kalacak fuarı, uluslararası yatırımcıların da olduğu 26 bin 500 katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor.
İTO'DAN 685 METREKARELİK ÇADIR
Fuara bu yıl İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 685 metrekarelik çadırı damga vurdu. Emlak Konut GYO'nun desteğiyle hayata geçirilen çadır, Paris ve Londra çadırlarının arasında yer alıyor. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 96 metrekarelik 'Yaşayan İstanbul' çadırıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mega projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz. Özellikle son beş yılda kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yurtdışında birçok projeye imza atabiliriz" dedi.
ALANI İKİ KAT ARTIRDIK
İTO'nun 400 bin üyesinden 60 bininin inşaat sektöründe olduğunu dile getiren Çağlar, "Bu sektöre yatırım yapmamız gerekiyor. Geçen yıl çadırın büyüklüğü 300 metrekareydi, bunu iki kat artırdık. İstanbul'unki Paris'ten sonra ikinci büyük çadır. Üçüncü de Londra. Türkiye'den geçen yıl fuara 700 kişi geldi, bu yıl sayı 800'e çıktı" diye konuştu. Fuarda yabancı yatırımcılarla buluşacaklarını da kaydeden Çağlar, şöyle konuştu: "Bu fuarda alım-satımdan ziyade işbirlikleri oluşuyor. Türkiye'nin ve İstanbul'un potansiyelini anlatmak için buradayız."
1 MİLYON KART VİZİT ALIŞVERİŞİ
İTO Başkanı Çağlar, fuarda geçen yıl günde 1 milyon kartvizit alışverişi yapıldığını, 22 bin de tweet atıldığını hatırlattı.
8 BELEDİYE DE FUARDA
Bu yıl MIPIM'de aralarında Antalya, Balıkesir, Hatay, Ordu, Kocaeli ve Beyoğlu'nun da olduğu 8 belediye stant açtı.
FRANSIZ BAKAN DA GELDİ
Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, İstanbul Çadırı'nı ziyaret etti. Çadırda İTO Başkanı İbrahim Çağlar'dan İstanbul'daki yatırım olanaklarıyla ilgili bilgi aldı.
1.2 MİLYON EUROYA MAL OLDU
Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, görsel şovlar, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1.2 milyon euroya mâl olduğu bilgisini verdi.
43 FİRMA DÜNYA LİGİNDE
Türk müteahhitlerin 2015 yılında 20 milyar dolar değerinde toplam 177 proje üstlendiğine işaret eden Başkan Çağlar, "Dünyada 2030'a kadar 57 trilyon dolarlık altyapı yatırımı yapılması bekleniyor. Avrupa'nın 2020'ye kadar olan altyapı ihtiyacı ise 2.2 trilyon dolar. Dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasında 43 firmamız var. Çin'den sonra dünyada ikinci sıradayız. Müteahhitlik şirketlerimizin yeni başarı hikâyeleri yazmaları için gereken tek şey, mega projeler tamamlanınca ortaya çıkan insan kaynağımız ve tecrübe birikimimize sahip çıkmak" dedi.
KİLİS'E 200 KONTEYNIR
Ankara'daki terör saldırısını lanetleyen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Bütün devletler bu terörü lanetlemelidir. 'Senin teröristin iyidir, benimki kötüdür' diyerek bu işi çözemeyiz. Paris, Londra ne kadar güvenliyse İstanbul, Ankara da o kadar güvenlidir" dedi. Çağlar, Kilis'teki Suriye kamplarına içinde tuvalet ve banyo olan 200 konteynır gönderceklerini de açıkladı.
BEYOĞLU 50 KAT DEĞERLENECEK
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM'de yatırımcılara İstanbul ve Beyoğlu'nu anlatma fırsatı bulduklarını belirtti. Beyoğlu'nda 2023'e kadar tamamlanacak 25 milyar dolar değerindeki 9 projeyi tanıttıklarını söyleyen Demircan, bu sürede Beyoğlu'nda 50 kat değer yaşanacağını kaydetti. Toplam yatırımı 12 milyar dolar olan projeler arasında Tarlabaşı 360, Piyalepaşa İstanbul, Galataport, Haliç Port, Örnektepe, Dolaptere, Karaköy, Sütlüce ve Okmeydanı kentsel dönüşümü yer alıyor.
YENİ HAVALİMANI 'MEGA PROJELER ' YARIŞMASINDA
İTO'nun çadırında İstanbul'un yeni havalimanının 5 metrekarelik maketi de sergilendi. Proje, yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Havalimanının müteahhitleri Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de fuara katıldı. Yeni Havalimanı, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM'de sahibini bulacak 'Geleceğin En İyi Mega Projesi Ödülü'nde, jüri önerisiyle kısa listede kalmıştı. Yarışmanın sonucu perşembe günü açıklanacak. MIPIM Fuarı'nda verilecek ödüller için 42 ülkeden 230 projenin başvurduğu biliniyor. Değerlendirmeler sonucu MIPIM Ödülleri jürisi tarafından 26 Ocak'ta belirlenen kısa listede, her kategoriden 4 proje olmak üzere 11 kategori ve 44 proje yer alıyor. Listede İstanbul Yeni Havalimanı, 'Geleceğin En İyi Mega Projesi' kategorisinde yarışıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.