Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSINGUNDEMI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Milyonerlerin alışkanlıkları, finansal danışmanlık için oldukça ilgi çeken bir konudur. Zira servetlerini miras veya ikramiye gibi yollardan edinenler dışında çoğu milyonerin mevcut konumlarına ulaşmak için para konusunda akıllı davranması gerektiği bilinir. YahooFinance’in haberinde de milyonerlerin servetlerini nasıl biriktirdiklerine ve nerede sakladıklarına odaklanıldı.
Araştırmalar, son yıllarda milyonerlerin servetlerinin önemli bir bölümünü nakit olarak tuttuğunu gösteriyor. CNBC’nin Milyonerler Anketi’ne göre 2023’te milyonerlerin yaklaşık %24’ü servetlerinin önemli bir kısmını nakitte tuttu. Bu bir milyonerin servetinin dörtte birinin bir vadesiz hesapta tutulduğu anlamına gelmese de likit varlıkları korumanın da önemini gösteriyor. Üstelik vadesiz hesaplar milyoner olsanız da olmasanız da sizin için yararlı bir araç olabilir.
Net serveti ne olursa olsun vadesiz hesaplar herkes için değerlidir. Sınırsız para yatırma ve para çekme imkanları, fatura ödeme ve diğer özellikler paranızın günlük yönetimine imkan sağlar. Milyonerler servetlerinin büyük bir bölümünü diğer vadeli mevduat hesaplarında ve yatırımlarda tutuyor olsalar da bazıları günlük harcamaları yönetmek için vadesiz hesap da kullanabilir.
Milyonerler ayrıca likit varlıklara sahip olmanın öneminin de farkındalar. Zira erişilebilir nakit yatırımlarınızı satmanıza, borç para almanıza veya emeklilik birikimlerine dokunmanıza gerek kalmadan beklenmedik masrafları karşılamanıza olanak tanır.
Bir milyonerin vadesiz hesabında tuttuğu para miktarı son derece kişiseldir ve tercihe bağlıdır. Bununla birlikte vadesiz hesapların sabit bir getirisi olmadığından milyonerler kasıtlı olarak bu hesaplardaki bakiyelerini sınırlı tutar. Bazı milyonerler servetlerinin geri kalanını daha yüksek getirili varlıklarda tutarak birkaç aylık temel harcamaları gibi asgari bir tutarı vadesiz hesaplarında tutmayı tercih edebilir.
Tercihleri her ne olursa olsun bir milyonerin tek bir vadesiz hesapta 250 bin dolardan fazla para tutması şaşırtıcı olur. Bunun nedeni ise ABD’nin TMSF’si olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) kurum başına her hesap sahibinin 250 bin dolarlık mevduatını sigortalaması.
Milyonerler vadesiz hesaplarında ne kadar para tutuyor?
Bazı milyonerler, rahat bir nakit yastığı sağlamak için vadesiz hesaplarında altı haneli rakamlar tutuyor olabilir. Bununla birlikte, yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı milyonerlerin bir vadesiz hesapta 250 bin dolardan fazla tutması beklenmiyor.
Milyonerler paralarını hangi bankaya yatırır?
Milyonerler arasında favori olan tek bir banka yoktur. Bu başka bir tercih meselesidir. Bununla birlikte, milyonerlerin, belirli finansal gereksinimleri karşılayanlara özel bankacılık hizmetleri sunan kurumlarla çalışmaları muhtemeldir. Özel bankacılık, varlık yönetimi hizmetleri, feragat edilen ücretler, özel bankacıları ve ek avantajlar milyonerlerin banka tercihlerinde önemli rol oynar. JP Morgan Private Bank, Citi Private Bank ve Bank of America Private Bank, milyonerler için en popüler bankalardan bazılarıdır.
Milyarderlerin vadesiz hesabı var mı?
Milyarderlerin de vadesiz hesapları olabilir. Ancak muhtemelen ultra net servete sahip bireylere hitap eden hesapları kullanırlar. Bu hesaplar, özel bir bankacı, feragat edilen ücretler ve rekabetçi faiz oranları gibi avantajlarla birlikte gelebilir. Alternatif olarak, milyarderler daha yüksek FDIC sigorta teminat limitlerine ve vadesiz hesap özelliklerine sahip özel bir nakit yönetimi hesabını tercih edebilirler.
Bir hesapta 1 milyon dolar tutmak mümkün mü?
Hiçbir kural, bir vadesiz hesapta 1 milyon dolara sahip olamayacağınızı söylemez. Ancak FDIC sigortası yalnızca 250.000 ABD Doları’na kadar kapsar. Ayrıca, 1 milyon doları başka bir yerde tutarak yatırımınızdan daha büyük bir getiri elde edebilirsiniz.
JPMorgan: Türkiye yatırımcılar için cazip bir pazar haline geldi
Abercrombie eski CEO'suna "fuhuş" suçlaması
YÖK'ten öğrencilere 'banka hesabı' uyarısı
ABD bankaları Rusya kaynaklı hesapları bloke ediyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.