Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyadaki milyarder sayısı rekor seviyeye ulaştı. Altrata’nın 2024 Milyarder Sayımı raporuna göre, dünyada toplam 3.323 milyarder bulunuyor ve bu kişilerin toplam serveti 12,1 trilyon dolara yükseldi. Bu rakam, bir önceki yıla kıyasla yüzde 9’luk bir artışa işaret ediyor. Peki, milyarderler kimlerdir, nasıl işlerle uğraşırlar ve hangi alanlara yatırım yapmayı tercih ederler? İşte dünyanın en varlıklı bireylerinin profili...
Milyarderlerin genel özellikleri
CNBC-e'nin haberine göre, tipik bir milyarder, 60’larında, New York’ta yaşayan, spor seven ve bankacılık ya da finans sektöründe çalışan bir erkek. Servetlerinin büyük kısmı halka açık şirketlere dayalı olan bu kişiler, özel jetler, lüks yatlar ve değerli araba koleksiyonlarıyla dikkat çekiyor. Ancak milyarderlerin önemli bir kısmı, “kendi servetini yaratmış” insanlardan oluşuyor.
Milyarderlerin yüzde 87’si erkek, yüzde 60’ı ise tamamen kendi çabalarıyla bu servete ulaşmış. Kadın milyarderlerin yüzde 76’sı servetlerinin en az bir kısmını miras alırken, bu oran erkeklerde yüzde 35’tir. Erkek milyarderlerin servetlerinin yüzde 40’ı halka açık varlıklara bağlıyken, kadın milyarderlerin servetleri daha çok likit varlıklardan — yani nakit ve özel mülklerden — oluşuyor.
Harcama alışkanlıkları
Milyarderlerin cinsiyete göre harcama alışkanlıkları da farklılık gösteriyor. Erkek milyarderler lüks araçlara (jetler, yatlar, arabalar) yatırım yaparken, kadın milyarderler daha çok gayrimenkul ve sanat eserlerine yöneliyor.
Milyarderlerin yaşadığı yerler
Dünyadaki milyarderlerin üçte biri Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyor. Bu, herhangi bir ülkedeki en büyük yoğunluktur. Yalnızca New York City, 144 milyardere ev sahipliği yapıyor ve bu rakam, ABD, Çin ve Almanya dışındaki tüm ülkelerdeki toplam milyarder sayısından daha fazla. İstanbul ise 34 milyarderiyle listeleniyor.
Çalıştıkları sektörler
Tüm milyarderlerin yüzde 22’si finans ya da bankacılık sektöründe çalışıyor. Kadın milyarderlerin ise yüzde 17’si zamanlarının çoğunu kâr amacı gütmeyen organizasyonlarda geçiriyor.
İlgi alanları ve hayırseverlik
Kadın milyarderlerin yüzde 71’i hayırseverliği en büyük ilgi alanları arasında gösterirken, erkek milyarderler için en popüler ilgi alanı spordur. Tüm milyarderler arasında ise en yaygın hayırseverlik alanı eğitimdir. Özellikle ABD’de, mezun olunan okullara yapılan bağışlar dikkat çekiyor.
‘Tarafsız’ milyarderler servetine servet kattı
Milyarderlerden devasa yatırım
Teknoloji milyarderleri toprak yatırımlarını artırıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.